Zaandam op scherp na aankondiging rellen

Soms krijgen we tips die we liever negeren, maar dat zou gek zijn...

Vreedzaam ziet de oproep, die onder meer verspreid wordt via Telegram-groepen, er niet uit. ‘Samen tegen vaccinatie, 19:00 uur’. Het lijkt misschien een ietwat onnozele tekst, maar de bijbehorende foto laat weinig aan de verbeelding over: de fik erin, rellen en er moeten dingen stuk. 

Wij vingen van diverse lezers vandaag geluiden op dat er iets stond te gebeuren ergens in Zaandam. Ambtenaren werd aanbevolen op tijd naar huis te gaan, maar jongerenwerkers, boa’s en politie moesten juist de straat op. Er was extra politie op plaatsen waar de oproep naar verwees. 

We belden de mediadesk van de politie voor meer informatie. Daar vingen we bot: 

‘We monitoren wat er gebeurt, we houden alles goed in de gaten, maar of er sprake is van meer meldingen weten we hier niet.’ 

OrkaanTip: Mensen, ga lekker naar huis. Ajax speelt tegen Besiktas. Een gelijkspel is genoeg voor de groepswinst! (En doe ‘es gek: laat je vaccineren, dat is minder gevaarlijk dan gooien met vuurwerk enzo…).

Disclaimer

Voordat we als MSM beschuldigd worden van nepnieuws: ja, we hebben de foto’s ietwat bewerkt. De verzamelplek is door ons zwartgemaakt. Dit deden we omdat we geen vuurtje willen houden onder een natte scheet.


Update: Alexander Zwart bezocht net voor 20:00 uur (met gevaar voor lijf enzo) het Zaanse centrum. Hij schoot deze beelden (best geschikt voor jeugdige kijkers):

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *