Zaandijk: bloedbank wordt bouwplek

Op de plek waar vroeger de bloedbank aan de Willem Dreeslaan in Zaandijk was gevestigd, komen 10 nieuwe woningen.

Onlangs zijn zeven bomen gerooid door hoveniersbedrijf Donkergroen waardoor de sloop kan beginnen.

Voor alle bomen die worden gerooid worden nieuwe teruggeplaatst. Het ontwerp bevat zoveel mogelijk parkeergelegenheid, volgens de gemeente.

De rode sterren op het plaatje hieronder geven de te rooien bomen aan. De circels en ovalen zijn nieuwe bomen (klik op plaatje voor grotere versie).

woningen bloedbank

OP een eerder impressie is te zien dat de woningen in twee blokken van vijf met tuinen daartussen zijn geschakeld. Er zijn geen extra parkeerplekken gerealiseerd op het te bebouwen terrein.

zaandijkerkerk plan

Het voormalige Bloedbank-pand was niet echt een architectonisch pareltje.

bloedbank woningen 1

Het herinrichten van de openbare ruimte wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Noord Holland.

 

 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • J van Vliet

    De gemeente weet niet wat ze de buurt aan doet nieuwe huizen staan te dicht op de Dreeslaan , slecht zicht voor uitrijdend verkeer van parkeer plaatsen.
    Er is al weinig parkeer plek wordt alleen maar erger.

  • Hans Kuyper

    De gemeente weet inderdaad niet wat ze doet. Een dertien-in-een-dozijn ‘vinexwijkje’ op een beeldbepalende plek, bij de kerk en de sluis en het voetveer dat een verbinding vormt met de Schans, een plek waar we toeristen willen lokken en vasthouden. Waarom geen verwijzing naar het weeshuis dat hier ooit stond, waarom niet de sloten teruggebracht om een verbinding met de Domineestuin voor te bereiden (Pielkenrood blijft daar niet eeuwig zitten), waarom alleen denken aan grondopbrengst en niet aan het verlies van een unieke plek voor de komende honderd jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *