Zaandijk gaat ‘op naar het Licht’

Lichiesdagen in Zaandijk! Daar hangen ze dit jaar weer de slingers op, want – zo zeggen ze in Zaandijk: “Van licht krijg je een blij en veilig gevoel.”

Zaandijkers wordt opgeroepen om hun tuin, balkon, voordeur, achterdeur, raamkozijn, tuinhek, herdershond, bruggetje, deurbel, bakfiets of tuinkerstboom van een creatief licht-design te voorzien.

Ze maken er meteen een wedstrijd van:

“Ben je trots op je lichtcreatie en vind je het leuk als mensen even stil staan voor je verlichte balkon, straat, huis of tuin, doe dan mee aan onze Lichies Winactie. Je doet je dorpsgenoten een plezier en je maakt kans op een smakelijk Oudjaarsavond-Lekkerspakket voor vier personen, van oliebol tot hartige snacks. Er is een prijs voor de ‘mooiste’ en een voor de ‘gekste’ lichtcreatie.”

Je kunt deelnemen door te mailen naar info@zaandijkleeft.nl met naam, adres en foto (Jpeg) van je creatie. De adressen publiceren we op de website van Zaandijk Leeft!, zodat alle Zaandijkers tijdens een avondwandeling kunnen genieten van alle mooie lichies.

Zaandijkers kunnen stemmen op de mooiste en/of gekste lichtcreatie op info@zaandijkleeft.nl of op papier bij het Zaanse Bakkertje, Lagedijk 11a. De straat, huis, tuin of balkon met de meeste stemmen wint het smakelijke Oudjaarsavond-Lekkerspakket.

Op 28 december wordt op de website van Zaandijk Leeft! en in de winkel van Het Zaanse Bakkertje bekendgemaakt welke mooiste en gekste lichies gewonnen hebben.


Bertolt Brecht dichtte ooit (Dreigroschenoper):

Denn die einen sind im Dunkeln
und die andern sind im Licht
und man siehet die im Lichte
die im Dunkeln sieht man nicht.

En De Stem des Volk zong:

Aaneengereid! Hoog opgericht!
Op! Naar het licht.
Aaneengereid! Hoog opgericht!
Op! Naar het licht.


Foto: Marene Kok (Samuel van Houtenstraat, maart 2021), tip: Petra Hoogkamer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *