Zaanhotel (welcome to Greater Amsterdam)

Waar ‘Greater Amsterdam’ precies ligt weten we niet. Maar ‘Zaandam’ behoort in ieder geval tot dit gebied.

Gasten die bij het nieuwe Zaanhotel achter het station Zaandam komen worden welkom (pardon ‘welcome’) geheten in Greater Amsterdam. Zaanstad weer niet op de kaart!

Op 12 minuten treinen van het centrum aldus de website van het hotel.

Kamers zijn vanaf zo’n € 125 te boeken (Comfort Twin Room), de duurste gaan voor zo’n € 200 (Junior Suite), daar komen dan nog ontbijt (€ 15 pp) en eventueel parkeren (€ 10) bij.

 

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Guido

  Met een 020-nummer. Logisch.

 • Frank

  Binnenkort rij je zaandam binnen, dan staat daar een bord met de tekst “zaandam gemeente amsterdam”

 • Leentje

  Tijd dus om dat bord te vervangen lijkt mij.

  Bedrijfsleven moet eens ophouden met identiteitsvervalsing.

 • Ernst Debets

  Amsterdam (althans de toeristische sector)heeft getracht een hele serie plaatsen het label Amsterdam te geven:
  Zandvoort aan Zee – Amsterdam Beach
  Muiderslot – Amsterdam Castle
  Friese Meeren – Amsterdam Lakes (ipv. Fryske Marren)
  Kennelijk zien zij de randgemeentes nu als hun grondgebied.
  Ik stel derhalve voor om Amsterdam om te dopen in Zaanstad Zuid.

 • Bruce

  Zal voor toeristen wel duidelijker zijn geweest dan ‘metropoolregio Amsterdam’…

 • Evert hartog

  Ach, of ik nu deelraadslid ben in de Bijlmer of in stadsdeel Zaanstad, ik lig er niet wakker van, heb het eerder meegemaakt.

 • Mieke

  Versailles noemen wij Nederlanders ‘bij Parijs’, Disneyland Paris…enig idee hoe ver dat van Parijs verwijderd is? Weleens op Londen Luton gevlogen? Nog een uur met het OV voordat je echt in Londen staat. Om maar voorbeeldje te geven. Wij doen vaak in het buitenland precies hetzelfde… Zeg nou zelf: het klinkt leuker om te zeggen dat je een weekendje Parijs hebt gedaan, dan een weekendje Palaisseau (wat? Nou, een van die steden rondom Parijs waar veel toeristen in hotels bivakkeren, om Parijs te bezoeken). En de toeristensector doet daar natuurlijk aan mee, want een weekendje Palaisseau boeken zal zoekwerk geven, een weekendje Parijs en dan in hetzelfde hotel terecht gekomen een makkie…

 • Knabbelaar

  Idioterie van de bovenste plank.
  Welke plattelandspoliticus heeft dit bedacht?

 • Leintje

  De naam van het hotel is letterlijk “Zaan Hotel Amsterdam Zaandam” hahaha.
  Ach ja, laat die toeristen lekker hierheen komen toch.

 • Bruce

  Parijs Vatry vliegveld is zelfs meer dan 2 uur rijden van Parijs verwijderd, of Barcelona (Girona), inderdaad in Girona en niet Barcelona, en hetzelfde geldt voor Glasgow Prestwick. De vraag is of het erg is, en wie er last van heeft. Als inwoner van Zaanstad heb ik er geen last van, zolang je onderweg naar de Zaanse Schans, of andere locaties nog steeds gewoon de bordjes Zaanstad (of van een van de dorpen) kunt volgen. Dat er op plaatsen waar alleen toeristen komen (zoals hotels of toeristische websites) af en toe met Amsterdam area wordt gegooid, maakt voor de inwoners toch helemaal niet uit? Voor toeristen kan het een verschil zijn als je verwacht in een bepaalde stad te zijn, en uiteindelijk je blauw moet betalen aan taxi of andere vervoerskosten om er daadwerkelijk te komen. Volgens mij is dat hier ook vrij goed geregeld, nu die hotels zich op de markt zetten met de boodschap dat je met de trein snel in Amsterdam bent. Ook de toerist weet dus wat hem/haar te wachten staat.

  Het constant klagen over alles waar Amsterdam op staat vind ik soms getuigen van een soort minderwaardigheidscomplex, alsof Zaanstad zomaar zal ophouden te bestaan door een paar bordjes of als een aantal Spanjaarden of Amerikanen het Amsterdam noemen. Zaanstad is geen Amsterdam en verdwijnt ook echt niet zomaar – dus maak het vooral ook niet onnodig ingewikkeld voor die toeristen. Of gaan we nu ook klagen dat Zaandam wordt overgenomen door Zaandijk, nu er zowel een voetbal- als een rugbyvereniging met de naam “Zaandijk” hun velden op Zaandams grondgebied hebben?

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *