Zaanlandia en FC Zaandam worden ZVC’22

Zojuist is in de kantine van FC Zaandam de naam van de nieuwe vereniging die ontstaat uit een fusie tussen Zaanlandia en FC Zaandam bekend gemaakt. 

De club die zich zal vestigen op het nieuwe sportpark Hoornseveld zal door het leven gaan als: ZVC ‘22.

De club zal blauw/geel gekleurd zijn (wij hadden het wel geinig gevonden als wethouder Slegers in de nieuwe clubkleuren de onthulling had gedaan). 

Zaanlandia werd in 1912 opgericht. FC Zaandam is de fusieclub (2018) van Zilvermeeuwen en Hellas, die laatste club kwam voort uit een fusie (1990) van ZFC (1904) en ZVV (1900).

De fusie is noodzakelijk omdat het terrein van Zaanlandia bestemd is voor woningbouw (Oostzijderpark fase 2). FC Zaandam speelde al op het Hoornseveld.

Meer over Zaanlandia en FC Zaandam is hier te lezen.

Dino Dzankovic
Dino Dzankovic

De foto helemaal boven komt van Jeroen Olthof. Kees de Vos, oud-voorzitter van Zaanlandia, stuurde onderstaande foto.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Dick Marinus Sr

  ZFC op z’n Nederlands…..

 • Alle clubs waar ik lid van ben geweest bestaan niet meer : Meervogels, Zaanlandia enZaanse Boys!
  Het gaat goed met de voetbalsport!

  • Dirk Vink

   Sorry deze combi wordt weer niks ,in onze tijd had iedere club zijn eigen indentiteit.Dat had zijn charme en was een competitie strijd.

 • Bert Versteeg

  Dirk, dat gaat hier straks ook gebeuren.
  We hadden in Zaandam ooit mooie verenigingen die allemaal gefuseerd zijn en wat is het resultaat?
  ZFC en ZVV werd Hellas Sport Combinatie en werd op papier de grootste club van de Zaanstreek, op papier want binnen een jaar had de helft van de leden opgezegd.
  Een paar jaar geleden nog maar moest Hellas Sport Combinatie maar fuseren met Zilvermeeuwen, ook zo`n mooie club , en dat werd FC Zaandam,ook nu bedankten veel leden als lid en nu dus FC Zaandam met Zaanlandia. Ik durf nu al te voorspellen dat we over een paar jaar nog 3 Zaandamse clubs overhouden: Hercules Zaandam, ZCFC en RCZ.
  Ik begrijp nog steeds niet waarom ze 35 jaar geleden geen sportpark in Westerwatering, toen een nieuwe woonwijk met veel jonge gezinnen ,hebben aangelegd en daar Zilvermeeuwen of Zaanlandia hebben laten spelen.

  • frenk van heeswijk

   Ze hebben nu prachtige shirts.., een nu al gedateerde clubnaam. In 2222 zal deze club met een beetje geluk zijn eeuwfeest vieren. Alles valt of staat met een competent bestuur.., dat heeft inmiddels helaas vele verenigingen de nek omgedraaid. Misschien moet de KNVB daar eens het voortouw in nemen door het bestuur van clubs te professionaliseren… Veel geluk ZVC 22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *