Zaanpyromaan blijft actief: weer Thijssestraat

Vanmorgen vroeg, rond 5.30 uur zijn een bestelbusje en een personenauto door brand verwoest. Getuigen zagen iemand wegrennen. 

De bestelbus leek het doelwit, maar het vuur sloeg over naar de auto die ernaast stond. De brandweer kon voorkomen dat hetzelfde met de auto aan de andere kant gebeurde, maar ook dat voertuig liep schade op. 

Eerder, in december was het ook raak in de Thijssestraat. Ook toen ging het om een geparkeerde auto. En een paar weken eerder, op het aanpalende Thijssehof brandde een geparkeerde taxi af. 

De plek rond de auto’s is afgezet voor onderzoek. 

Sinds eind juli gaat Zaandam gebukt onder een golf van autobranden. Er wordt daarbij uitgegaan van één dader. Het gaat inmiddels minstens om 22 auto’s die in rook opgingen of ernstig beschadigd zijn bij zestien branden. Tien branden waren in Zaandam Centrum Oost (Rosmolenbuurt, Zuiddijk, Burgemeestersbuurt). Zes branden in Poelenburg en Hoornseveld. Een deel van de auto’s had een buitenlands kenteken. 

Op ons kaartje onder de foto staan alle branden sinds eind juli 2022. (In heel 2021 waren er 22 autobranden in heel Zaanstad.)

Als je iets gezien hebt, iets weet of in het bezit bent van relevante camerabeelden meld je dan bij de politie 0900-8844.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *