Zaans Bruin!

Zaans Rood hadden we vorige week al (en Zaans Groen kenden we natuurlijk al). Aan dit kleurenpalet is nu Zaans Bruin toegevoegd.

Bruin als ‘gemberbrood-bruin’.

Rienk van der Molen – die ons ook al opmerkzaam maakte op de huisjes in Zaans Rood – vond in de AH advertentie in lokale media deze inhaker:

“Bij Albert Heijn kunnen ze er maar niet genoeg van krijgen – Zaanse huisjes. Zorgde onze grootgrutter vorige week al voor gepaste onrust met een zo genoemd ‘knus Zaans huisje’ – nota bene in knalrood (een actie van de Postcodeloterij), nu doen de AH-reclamejongens en -meisjes er nog een schepje bovenop in een eigen landelijke kerstactie.

De Zaanse super zet een zelfbenoemd Zaans ‘gingerbreadhuisje’ in – waarbij ‘gingerbread’ Engels is voor ‘gemberbrood’. (Dus niet oud-Zaans – dat u het even weet). Maar afijn, onze kleur is nu broodbruin Zaans.

Het gekke is weer dat AH daarmee weer voorbij gaat aan de eeuwenoude traditie dat de kleur hier ‘Zaans groen’ is.

Nederland denkt nu dat Zaankanters kennelijk kleurenblind zijn. Maar toch niet allemaal?”

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Kick van der Horst

    Men neme poedersuiker water en een flinke schep voedsel kleurstof ( de natuurlijke, niet die gifgroene met het e- nummer, he, het hoeft geen licht te geven)….Zaans Groen, waterlands blauw, postcode rood, Voetbal Oranje…leef je uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *