Zaans Erfgoed zoekt Erfgoedkanjers

Wie verdient dit jaar de Zaanse Erfgoedprijs?

Elke twee jaar reikt Zaans Erfgoed een prijs uit aan die zich sterk heeft gemaakt voor het – materiële of immateriële – erfgoed in Zaanstreek, en dat gebeurt dit jaar ook.

Eerder werd de prijs geschonken aan Frans Wytema, de Stichting Monet in Zaandam en aan Nico Koelemeijer (2018), voor dit jaar zoekt Zaans Erfgoed nog mooie kandidaten.

Ken jij, of ben jij, iemand die hart heeft voor ons Zaanse vermogen? Stuur dan je voordracht – voorzien van een onderbouwing – vóór 1 september 2020 naar Zaans Erfgoed: secretariaat@zaanserfgoed.nl of per post naar: Veeringzoom 96, 1541 SE Koog aan de Zaan

PS. Wij nomineren graag Winnie de Wit (onderbouwing overbodig)

Foto: Jan Lapère

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Frieda Kok- Krijt

  Heel goed idee, ze doet het geweldig en is ook nog heel aardig!

 • Bert Versteeg

  Ron Couwenhoven is ook een uitstekende kandidaat.
  Hij is dé molenkenner van de Zaanstreek en heeft er al vele boeken en artikelen over geschreven.
  Ook heeft Ron in diverse archieven al talloze tot dan toe onbekende molens gevonden en heeft hij enkele honderden nieuwe feiten over al bekende molens gevonden.

 • Wendy Kind

  Hoewel Winnie zou kunnen (gaan) genieten van kinderen en kleinkinderen na een leven lang hard werken, blijft ze zich onvermoeibaar inzetten voor een wereld met minder luchtvaartoverlast. En met het kweken van meer besef bij anderen van de gevolgen van die milieuonvriendelijke bedrijfstak. Bovendien weet ze ook nog eens alles (echt alles) van onze Zaanstreek. En is ze een zeer sympathiek mens.
  Eventuele andere kandidaten: molenaar Sjors van Leeuwen, en columnist/journalist Martin Rep.

 • Winnie de Wit

  Wat een aardige woorden allemaal, ik ga ervan blozen… Maar ik zit in het bestuur en ben dus onderdeel van de organisatie!
  Oproep aan een ieder die hierboven leuke voorstellen doet:
  mail ze alsjeblieft – met onderbouwing! – naar secretariaat@zaanserfgoed.nl

  • Winnie de Wit

   Moment van uitreiking van de Zaans Erfgoedprijs is idealiter tijdens onze najaarsledenvergadering, dit jaar gepland op 7 november.
   Maar… als Nederlanders niet voorzichtig genoeg zijn, zullen nieuwe beperkingen om Covid-19-uitbraken te voorkomen daar een stokje voor steken…

 • Hans Krijt

  Voor iemand die van oorsprong geen Zaankanter is, maar zich zo verdiept in alles wat met de Zaanstreek te maken heeft en op komt voor alles wat daar mis mee is, verdient deze nominatie dubbel en dwars.
  Mijn stem gaat dus naar Winnie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *