Zaans Kwartiertje 19: Floor van de Schouw over integreren en woningbouw

Vanuit cafe ‘het Pand’ werd op 1e paasdag een speciale Zaans Kwartiertje podcast opgenomen.

Om het cafe te ondersteunen tijdens de Coronacrisis is er een veiling opgestart op de website van de kroeg. Ook het Zaans Kwartiertje werd geveild. Floor van de Schouw bracht het hoogste bod uit en mocht aanschuiven.

Als import Zaandammer vanuit Amsterdam vertelt hij graag over zijn pogingen te integreren en de Zaankanters te begrijpen:

‘Ik wil niet de boeman zijn die de Zaandammers verdrijft.’

Floor werkt zelf bij een bouwbedrijf dus praten Ruben, Katja en Edwin ook gelijk met hem bij over de toekomst van de woningbouw en stikstof.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Erik Schouten

  In de podcast wordt gesproken over een percentage van 40% sociale woningbouw in Amsterdam, hanteert gemeente Zaanstad ook zo’n richtlijn en hoe hoog is deze dan? 40% wordt hier bij lange na niet behaalt naar mijn iedee en gezien het arbeiders imago van de gemeente zou dit percentage niet hoger moeten liggen?

  • Floor van de Schouw

   Ik weet niet of er een minimum is (kon dit niet achterhalen) maar, voor de grote ontwikkelingen houthavenkade en hembrugterrein wordt er bij de houthavenkade uitgegaan van 30% en bij het hembrugterrein van tenminste 20%. Overigens is er ook een aandeel middenhuur in beide projecten.

   • De Orkaan

    Die 30 procent geldt voor bouwprojecten die vanaf medio 2018 (vaststellen coalitieakkoord) zijn aangekondigd of begonnen. Daarom is er voor Hembrug een lager percentage, die is van daarvoor.

 • Erik Schouten

  Jongeren willen wonen steun de petitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *