Zaans Kwartiertje: Fietsenbeleid Zaandam centrum

Sommige mensen zijn van mening dat het centrum van Zaandam er op vooruit is gegaan de laatste jaren. Zij durven er nu zelfs mensen die elders wonen mee naartoe te nemen.

Maar als je dan even de stad in wil voor een boodschap of rondje over de markt en je wilt dat op de fiets doen, waar raak je je tweewieler dan een beetje fatsoenlijk kwijt?

Onze Katja, Ruben en Edwin ergeren zich aan het fietsenbeleid in het centrum.

Katja wil midden voor de C&A parkeren, Edwin is dol op het fietsenpakhuis waar Katja uit principe haar stalen ros nooit zal neerzetten en Ruben gaat wel lopend als het zo moet.

Over een ding zijn ze het eens. Die 4-uurs zone voor het Rustenburg is natuurlijk “belachelijk”. Enfin, ze konkelfoezen wat af.

Je hoort het in het Zaans Kwartiertje.

Waar beluister je de Radio Orkaan podcast?

Radio Orkaan heeft een eigen Soundcloud pagina waar alle reportages, columns en kwartiertjes te horen zijn. Ook kun je ons vinden in iTunes, Spotify, Stitcher en andere op andere podcast platformen onder “De Orkaan podcast”.

Weet je zelf een leuk onderwerp voor het Zaans kwartiertje? Laat het ons weten! deorkaan@gmail.com

(Door Edwin Kleiss, Katja Zwart en Ruben van Duuren)

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Bart Prins

    Heb nooit problemen met de fiets. Als ik de stad in ga, is het Fietsenpakhuis ideaal. Fiets Gejat behoort tot het verleden, bovendien is het personeel goed gehumeurd.
    Ga ik met de trein, dan kun je hem gewoon buiten zetten op het terrein voor fietsen. Hij kan ook zelfs binnen, gratis met je ov-pas.
    Ja, tegen de roltrap kwakken wordt niet meer getolereerd tegenwoordig, en terecht. Het zag er niet uit met al dat oud ijzer voor de deur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *