Zaans Kwartiertje: Woningnood!

In de 10e aflevering van het Zaans Kwartiertje duikt Radio Orkaan in de Zaanse woningmarkt.

Katja Zwart, Ruben van Duuren en Edwin Kleiss vragen zich af: Dreigt er een woningnood in de Zaanstreek? Komen er te weinig betaalbare huurwoningen bij? Waar moeten de bewoners van de Peperstraat naartoe als ze hun huis uit moeten binnenkort?

Ruben moest zijn woning uit en kan er geen voor in de plaats krijgen, Katja wil wel wat ruimer wonen eigenlijk en verder maakt Edwin zich niet populair in Friesland waar hij het bijna aan de stok kreeg met een man van het formaat “betonvlechter”.

Heb je zelf een ervaring met dit onderwerp? Reageer onder het artikel. Reacties worden regelmatig doorgenomen in de podcast.

 

Wat is een podcast?

Podcast is radio op afroep. Lekker luisteren wanneer en waar het je uitkomt. Dat kan via onze Soundcloud pagina bijvoorbeeld via de link in dit artikel. Maar de Orkaan podcast is ook te vinden in Spotify, iTunes, Stitcher en vele andere apps.

Zelf een onderwerp aandragen voor het Zaans Kwartiertje? Laat het ons weten! deorkaan@gmail.com

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jonathan Romans

    Leuke podcast maar wel heel erg veel speculatie. De onteigening van de panden aan de peperstraat (die overigens niet van holleeder zijn) is al een proces dat ruim 10 jaar loopt en de regeling voor goedkope huurwoningen zijn NIET exclusief voor ‘Amsterdammers’. Een klein beetje meer google en de discussies worden een stuk scherper. Het onderwerp leent zich er namelijk wel voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *