De Provinciale Statenverkiezingen staan weer voor de deur. Op 15 maart mogen we onze stem uitbrengen op één van de 23 partijen die meedoen. Bij 16 van de 23 partijen staan Zaankanters op de lijst, drie partijen hebben zelfs een Zaanse lijsttrekker. 

In deze serie zullen wij interviews houden met kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met Cees Loggen. Hij is lijstduwer, maar heeft aangegeven niet opnieuw terug te keren in de politiek.

Wie is Cees Loggen

Cees Loggen is een politicus van de VVD en momenteel gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Hij houdt zich bezig met ruimtelijke ordening, waterbeheer en de ontwikkeling van water als economische drager. Loggen begon zijn politieke carrière in 1998 als fractievoorzitter van de VVD in Zaanstad. Daarna was hij van 2002 tot 2006 wethouder in dezelfde gemeente, waar hij zich richtte op financiën, sport, stadsbeheer, havens en vaarwegen. Sinds 2007 is Loggen lid van Provinciale Staten van Noord-Holland, waarvan hij tot maart 2015 ook fractievoorzitter was. Op dit moment heeft de VVD 7 van de 55 zetels in handen. 

In het interview legt Loggen uit waarom je op de VVD moet stemmen. Hij bespreekt hoe er voor 2030 in Noord-Holland ongeveer 184.000 woningen worden bijgebouwd en hoe die nieuwe woningen betaalbaar kunnen blijven. Er wordt besproken wat VVD-Kamerlid De Groot heeft gezegd over de verplichting voor gemeenten om 30% nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. Ook legt Loggen uit hoe hij jarenlang heeft geprobeerd de woningcrisis aan te pakken. Tot slot deelt hij waar hij het meest trots op is tijdens zijn periode als gedeputeerde. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

“Ik denk dat het belangrijk is dat we een evenwichtige opbouw in onze provincie hebben. Dat betekent dat je niet alleen hele goedkope- en hele dure woningen wil hebben, maar dat je voor alle doelgroepen in onze samenleving woonruimte voor handen heb.”

Cees Loggen stelt zich niet beschikbaar voor de Provinciale Staten. De lijsttrekker is Esther Rommel uit Heiloo. Het partijprogramma en meer over de kandidaten is te vinden op de website van de VVD.

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden:

Lees hier al ons nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen.

Door Nick Boeske