De Tweede Kamerverkiezingen staan weer voor de deur. Op 22 november mogen we onze stem uitbrengen op één van de 26 partijen die meedoen. Bij 10 van de 26 partijen staan Zaankanters op de lijst.

In deze serie zullen wij interviews houden met kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met Erdogan Şahin van DENK.

Wie is Erdogan Şahin?

Erdogan Şahin is Senior Lean & Agile consultant bij Achmea. Hij is geboren in Turkije, maar opgegroeid in de Zaandamse wijk Poelenburg. Hij stelde zich dit jaar ook verkiesbaar voor de Provinciale Statenverkiezing, maar kreeg niet genoeg stemmen. Şahin staat op de 18e plaats, waardoor het lijkt dat er een wonder nodig is om hem in de Kamer te krijgen. Volgens de laatste Peilingwijzer wordt zijn partij geschat op 3 tot 5 zetels. Op dit moment heeft DENK 3 van de 150 zetels.

In het interview legt Şahin uit waarom je moet stemmen op DENK en specifiek op hem. Hij bespreekt de toekomst van Schiphol en de A8-A9 verbinding. Daarnaast geeft hij antwoord op de vraag wat ‘regenboogdwang’ inhoudt en hoe zijn partij kijkt naar het Israel-Palestinaconflict. Tenslotte vertelt hij wat hij specifiek kan betekenen voor de inwoners van Zaanstad. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

“Je moet zorgen dat de veroorzaker een deel van de oplossing gaat financieren, dat is een klimaatregel die we willen gaan inzetten”

Şahin is de niet* de enige Zaankanter op de kandidatenlijst van DENK, Zaanstad-raadslid Sebnem Pancar staat op nr. 39. Lijsttrekker is Stephan van Baarle. In juli nam hij de rol van fractievoorzitter over van Farid Azarkan, nadat Azarkan had aangekondigd dat hij na de verkiezingen zou stoppen. Van Baarle is hiermee de eerste niet-islamitische Denk-leider.

Het partijprogramma en meer over de kandidaten is te vinden op de website van DENK.

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden:

Lees hier al ons nieuws over de Tweede Kamerverkiezingen.

* In eerste instantie hadden we Sebnem Pancar over het hoofd gezien. Onze excuses.

Door: Nick Boeske (De Orkaan). Info: partijprogramma DENK, Peilingwijzer. Foto: DENK.