De Tweede Kamerverkiezingen staan weer voor de deur. Op 22 november mogen we onze stem uitbrengen op één van de 26 partijen die meedoen. Bij 10 van de 26 partijen staan Zaankanters op de lijst.

In deze serie zullen wij interviews houden met kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met Cynthia Gordijn van JA21.

Wie is Cynthia Gordijn?

Cynthia Gordijn woont in Krommenie en is dit jaar benoemd tot duo-commissielid van JA21 in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Ze is ook werkzaam bij de lerarenopleiding Engels, waar ze onder andere vakken geeft over taalvaardigheid, cultuur en literatuur, en vakdidactiek. Ze staat op de 26e plaats en daarom is de kans klein dat ze in de Kamer komt. In de laatste Peilingwijzer wordt de partij ingeschat op 0 tot 2 zetels. Op dit moment heeft JA21 3 van de 150 zetels in handen.

In het interview legt Gordijn uit waarom je moet stemmen op JA21 en specifiek op haar. Ze bespreekt de toekomst van Schiphol en de A8-A9 verbinding. Daarnaast geeft ze antwoord op de vraag hoe ze de immigratie wil inperken en hoe de partij wil omgaan met de druk vanuit Brussel. Tenslotte vertelt ze wat ze specifiek kan betekenen voor de inwoners van Zaanstad. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

“Wij zijn voor de uitbreiding van Schiphol, omdat het gewoon een belangrijke functie heeft.”

Gordijn is de enige Zaankanter op de kandidatenlijst van JA21. De lijsttrekker is Joost Eerdmans uit Rotterdam. Hij is medeoprichter van de partij en is eerder lid geweest van LPF (Lijst Pim Fortuyn), EénNL, Leefbaar Rotterdam en Forum voor Democratie. De andere oprichter Annabel Nanninga, staat op plek 2. Ze is fractievoorzitter in de Eerste Kamer en tevens lid van de gemeenteraad van Amsterdam. Daarnaast heeft ze ook zitting gehad in de Provinciale Staten van Noord-Holland.

Het partijprogramma en meer over de kandidaten is te vinden op de website van JA21.

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden:

Lees hier al ons nieuws over de Tweede Kamerverkiezing

Door: Nick Boeske (De Orkaan). Info: partijprogramma JA21, Peilingwijzer JA21 Foto: JA21 website.