De Tweede Kamerverkiezingen staan weer voor de deur. Op 22 november mogen we onze stem uitbrengen op één van de 26 partijen die meedoen. Bij 10 van de 26 partijen staan Zaankanters op de lijst.

In deze serie zullen wij interviews houden met kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met Peter van Haasen van de PVV.

Wie is Peter van Haasen?

Peter van Haasen, kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen namens de PVV is nu fractievoorzitter in Zaanstad. Zijn portefeuilles zijn onder andere wonen, herstructurering, openbare ruimte en ruimtelijke ontwikkeling. Hij is een geboren en getogen Zaankanter die al meer dan 50 jaar in Zaandam woont. Van Haasen staat op de 33e plaats, waardoor het lijkt dat er een wonder nodig is om hem in de Kamer te krijgen. Volgens de laatste Peilingwijzer wordt zijn partij geschat op 15 tot 19 zetels. Op dit moment heeft de PVV 17 van de 150 zetels in handen.

In het interview legt Van Haasen uit waarom je moet stemmen op de PVV en specifiek op hem. Hij bespreekt de toekomst van Schiphol en de A8-A9 verbinding. Daarnaast geeft hij antwoord op de vraag hoe hij de bestaanszekerheid van de Nederlandse bevolking kan versterken en hoe de partij momenteel staat tegenover Islamitische scholen, Korans en moskeeën. Tenslotte vertelt hij wat hij specifiek kan betekenen voor de inwoners van Zaanstad. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

Hoe meer stemmen wij krijgen, des te groter is de kans dat wij in het kabinet zitten en des te groter is de kans dat die asielcrisis een keer wordt opgelost.

Er zijn meer inwoners van de Zaanstreek die op de kandidatenlijst van de PVV staan naast Van Haasen. Martin Bosma, geboren in Wormer, staat op de vierde plaats. De lijsttrekker van de partij, die ook het enige lid is, is Geert Wilders. Fleur Agema, Gidi Markuszower staan respectievelijk op de tweede en derde plek.

Het partijprogramma en meer over de kandidaten is te vinden op de website van de PVV.

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden:

Lees hier al ons nieuws over de Tweede Kamerverkiezingen.

Door: Nick Boeske (De Orkaan). Info: partijprogramma PVV, Peilingwijzer. Foto: Raadsvergadering (online).