Zaans voor ’t hekje: champagne-diefstal, doodsbedreiging en verkrachting…

De oogst deze week bij de rechtbanken in Haarlem en Alkmaar: pogingen tot doodslag, zware mishandeling en openlijk geweld, een verkrachting, auto- en winkeldiefstallen, drugsbezit en het rijden onder invloed.

Zaanstad moet twee keer voor de bestuursrechter verschijnen, onder meer vanwege een geweigerde standplaats voor een kipkraam.

Meervoudige kamer Alkmaar

Vandaag een pro forma-zitting over een poging tot doodslag en openlijk geweld in Zaandam op 11 februari 2022.

Pro forma-zaken zijn strafzaken waarbij de verdachte vast zit en waarbij de zaak nog niet inhoudelijk behandeld kan worden omdat er bijvoorbeeld nog onderzoeken moeten worden afgerond of getuigen worden gehoord. De zaak is nodig om de verdachte vast te houden.

Morgen – dinsdag 23 mei – een ‘echte’ zaak: een winkeldiefstal bij een supermarkt (2 maart 2023) en een winkeldiefstal bij een supermarkt (o.m. champagne!) en bedreiging met de dood (21 december 2022).

Ook komt er iemand voor het hekje wegens poging tot zware mishandeling (19 maart 2022) en mishandeling (16 april 2021 en 22 juni 2022). Het gebeurde in Zaandam, Soesterberg en Westzaan.

Op donderdag 25 mei: een zaak met een verkrachting, mishandeling en doodsbedreiging (16/17 januari 2021) in Zaandam.

Politierechter Alkmaar

Op maandag 21 mei staan twee verdachten terecht wegens mishandeling in een avondwinkel in Zaandam (4 juni 2021).

Op donderdag 25 mei een zaak over een mishandeling in Zaandam op 27 april 2022.

Politierechter Haarlem

Maandag 22 mei een lijstje vergrijpen gelegd in Westzaan: Op 19 december 2022 bezit van 76 gr hennep, op 22 september 2022 diefstal van een bestelbus en op 29 augustus 2022 winkeldiefstal bij een supermarkt.

Op vrijdag 26 mei komt iemand voor wegens het besturen van een auto onder invloed van cannabis in Zaandam.

Bestuursrechter Haarlem

Op dinsdag 23 mei staat de gemeente Zaanstad voor het hekje vanwege een geweigerde omgevingsvergunning “voor plaatsen van verkoopwagen voor gegrilde kipproducten voor 5 jaar”.

Op 26 mei opnieuw de gemeente, nu voor vanwege een “omgevingsvergunning brandcompartimentering t.b.v. kamerverhuur in de gemeente Zaanstad.”


Tijden, details en de adressen van rechtbank zijn te vinden op de site van de Rechtbank Noord-Holland.

Foto (De Orkaan): rechtbank Haarlem

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *