De oogst deze week bij de rechtbanken in Haarlem en Alkmaar: (pogingen tot) diefstal met geweld, fietsendiefstal, wederrechtelijke vrijheidsberoving en rijden onder invloed van alcohol en drugs.

Bonus: de gemeente Wormerland staat deze week opnieuw voor de Raad van State in Den Haag.

Pro Forma – Alkmaar

In Alkmaar worden maandag twee Zaanse pro forma zaken afgewikkeld. Dat zijn strafzaken waarbij de verdachte vast zit en waarbij de zaak nog niet inhoudelijk behandeld kan worden omdat er bijvoorbeeld nog onderzoeken moeten worden afgerond of getuigen worden gehoord. De zaak is nodig om de verdachte vast te houden.

  • Op 12 januari 2023 in Zaandam samen met ander(en) in winkelcentrum Rozenburg (?) diefstal met geweld van een mobiele telefoon
  • Op 28 oktober 2022 samen met ander(en) poging tot diefstal met geweld in Westzaan (drie verdachten)

Op dinsdag in Alkmaar ook een ‘echte’ zaak voor de meervoudige kamer: een diefstal van een elektrische fiets, een fietstas en een regenpak (Op 17 december 2022). Op 15 december 2022 diefstal van een fiets. Plaatsen delict; Zaandam en Bussem.

Politierechter Alkmaar

Op 25 april: een wederrechtelijke vrijheidsberoving (27 februari 2023, Zaandam) en een auto bestuurd onder invloed van alcohol (14 december 2021, Zaandam).

Politierechter Haarlem

Maandag 24 april:

  • Op 8 juli 2021 snorfiets bestuurd onder invloed van alcohol (Zaandam)
  • Op 15 augustus 2021 auto bestuurd onder invloed van alcohol. (Zaandam)
  • Op 21 november 2021 auto bestuurd onder invloed van alcohol en amfetamine. (Oostzaan)
  • Op 12 april 2022 auto bestuurd onder invloed van cannabis. (Zaandam)

Dinsdag 25 april: op 2 mei 2022 weigeren ademanalyse. (Zaandam)

Bestuursrechter

Zaanstad wordt op maandag voor het hekje verwacht vanwege een ‘verzoek om handhaving’.

Raad van State

Op dinsdag 25 april dient de zaak van C. van de Bijl (Wormer) “tegen het besluit van College van burgemeester en wethouders van Wormerland van 6 oktober 2020, waarbij het bezwaar tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Wormerland van 5 juni 2020, waarbij het verzoek om handhaving wegens geluidsoverlast veroorzaakt door Cargill BV is afgewezen, ongegrond is verklaard.”


Tijden, details en de adressen van rechtbank zijn te vinden op de site van de Rechtbank Noord-Holland.