Deze week behandelen de rechtbanken in Haarlem, Alkmaar en Schiphol verschillende zaken uit de Zaanstreek. Op de agenda van de rechtbanken staan onder andere de handel in 140 kilo heroïne, het witwassen van € 230.000 en de diefstal van een commode uit een meubelwinkel.

Hieronder een overzicht van de zittingen die gepland staan voor verschillende kamers:

Meervoudige kamer Alkmaar

Op maandag om 09.00 uur begint de week met een rechtszaak, waarin beschuldigingen van vuurwapen- en munitiebezit, doodsbedreiging en de vernieling van meerdere ramen centraal staan in Zaandam. Daarnaast is er een grootschalige oplichtingszaak met bankrekeningen, waaronder in Assendelft.

Politierechter Alkmaar

Op maandag staat een zaak gepland waarbij iemand beschuldigd wordt van het bezit van een vervalst Portugees rijbewijs in Zaandam. Woensdag staat een zaak gepland in vanwege belediging van een politieambtenaar, het niet opvolgen van instructies van een politieagent en verzet bij aanhouding in Zaandam. Op vrijdag zal een zaak behandeld worden waarbij vernieling van een personenauto en heling van een elektrische fiets ter sprake kunnen komen. Beide gepleegd in Zaandam.

Politierechter Haarlem

Pas op donderdag worden de eerste Zaanse zaken behandeld bij de Haarlemse politierechter, namelijk een mishandeling in Zaandam en een diefstal van een telefoon, beide gepleegd in Zaandam. Op vrijdag moet iemand voor de rechter verschijnen vanwege het stelen van een commode uit een meubelwinkel in Zaandam.

Meervoudige kamer Schiphol

Voor het eerst in weken wordt er ook in de rechtbank op Schiphol een Zaans dossier behandeld. Deze zaak betreft bezit en handel in 140 kg heroïne, witwassen van € 230.000,-, bezit van een vuurwapen met munitie, 41 gram heroïne, 1,3 gram cocaïne en voorbereiding van de invoer en/of uitvoer van cocaïne.

Bestuursrechter Haarlem

In de Jansstraat in Haarlem vindt dinsdag een zitting plaats voor de aanvraag van een urgentieverklaring in de gemeente Zaanstad.

Tijden, details en de adressen van rechtbank zijn te vinden op de site van de Rechtbank Noord-Holland.

Door Nick Boeske. Info: zittingsrooster rechtbank Haarlem. Foto (De Orkaan): rechtbank Haarlem