Zaans voor ’t hekje: poging tot moord, winkeldiefstal en huisvredebreuk

Opnieuw is opbrengst van deze week bij de rechtbanken in Haarlem en Alkmaar groot: poging tot moord in Westzaan, het niet tijdig publiceren van een jaarrekening in Zaandam, het stelen van cola en energiedrank en het weigeren van een ademanalyse in Zaandijk.

Hieronder volgt een overzicht van de zittingen die gepland staan voor verschillende kamers:

Meervoudige kamer Haarlem

Op dinsdag 5 september vindt een zitting plaats met betrekking tot een incident op 9 september 2021, waarbij samen met anderen een poging tot moord werd gepleegd in Westzaan.

Enkelvoudige kamer Haarlem

Op maandag 4 september is er een zitting voor een snelheidsovertreding op 30 juli 2022 (184 km/u op de A10 waar 100 km/u is toegestaan) en het weigeren van een ademanalyse in Zaandijk.

Op maandag 4 september is er een zitting voor het weigeren van bloedonderzoek als bestuurder van een auto op 31 januari 2019 in Zaandijk.

Op dinsdag 5 september vindt een zitting plaats voor het niet tijdig publiceren van de jaarrekening op 5 juli 2022 in Zaandam. Op dezelfde dag wordt er ook verzet aangetekend tegen een strafbeschikking in Krommenie vanwege het niet tijdig publiceren van de jaarrekening.

Meervoudige kamer Alkmaar

Op donderdag 7 september is er een zitting gepland voor een incident op 7 november 2022, waarbij er een poging tot doodslag plaatsvond in Koog aan de Zaan.

Politierechter Alkmaar

Op dinsdag 5 september wordt een zitting gehouden voor verschillende incidenten: diefstal van winkelgoederen op 12 mei 2023 bij een supermarkt, diefstal van energydrinks en cola op 30 mei 2023 bij een supermarkt, en winkeldiefstal van schoenen en vernieling van kledingstukken op 15 mei 2023 in Zaandam.

Op dinsdag 5 september staat een zitting gepland voor de volgende zaken: diefstal van kabels op 21 juni 2023, vernieling en huisvredebreuk op 26 juni 2023, en diefstal van bouwmaterialen en gereedschap van 21 t/m 22 juni 2023 in Koog aan de Zaan.

Op donderdag 7 september is er een zitting voor een bedreiging met de dood op 14 september 2022 in Wormerveer.

Op donderdag 7 september is er opnieuw een geval van bedreiging met de dood, deze keer in Zaandam op 27 juni 2023.

Bestuursrechter Haarlem

Op maandag 4 september is er een zitting voor het verwijderen en verwijderd houden van objecten op meerdere percelen in de gemeente Zaanstad.


Tijden, details en de adressen van rechtbank zijn te vinden op de site van de Rechtbank Noord-Holland.

Door Nick Boeske. Foto (De Orkaan): rechtbank Haarlem

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *