Deze week houden de rechtbanken in Haarlem en Alkmaar zich bezig met diverse Zaanse zaken. Op de agenda van de rechtbanken staan onder andere poging tot betalen met vervalst geld, gewapende overvallen en seksueel misbruik van een minderjarig meisje.

Hieronder een overzicht van de zittingen die gepland staan voor verschillende kamers:

Meervoudige kamer Haarlem

Vandaag zal de meervoudige kamer in Haarlem beginnen met een zaak die betrekking heeft op het bezit van amfetamine en de aanwezigheid van apparatuur voor de inrichting van een drugslaboratorium in Zaandam. Ook wordt de persoon verdacht van het bezit van een revolver.

De volgende dag is er een zitting voor een gewapende overval op een tankstation, waarbij € 550,- is buitgemaakt en bedreigingen plaatsvonden in Zaandam. Ook wordt hij verdacht van twee andere gewelddadige diefstallen.

Op donderdag wordt de zaak van seksueel misbruik van een minderjarig meisje in Assendelft behandeld.

Politierechter Haarlem

Op woensdag staat een zaak op de rol waarin iemand wordt beschuldigd van het besturen van een bedrijfsauto onder invloed van alcohol, wat leidde tot gevaar op de weg in Zaandam. Op vrijdag volgt een rechtszitting voor een aanklacht van bedreiging met de dood en mishandeling in Wormerveer.

Meervoudige kamer Alkmaar

In de enige Zaanse zaak voor de meervoudige kamer vindt een zitting plaats voor de verlenging van de tbs-maatregel die is opgelegd wegens belediging en bedreiging van een groot aantal mensen in de regio’s Zaandam en Zaandijk.

Politierechter Alkmaar

De politierechter in Alkmaar heeft het iets drukker met Zaanse zaken. Op dinsdag is er een zitting gepland voor een zaak waarin meerdere vervalste honderdeurobiljetten zijn uitgegeven en een winkeldiefstal is gepleegd bij een supermarkt in Koog aan de Zaan. De volgende dag zal de zaak worden behandeld waarbij iemand wordt beschuldigd van het bezitten van een gestolen breekhamer in Zaandam. Op donderdag staat er een zitting gepland voor een mishandelingszaak in Zaandam.

Kantonrechter Alkmaar

Op dinsdag staat een zitting gepland voor het niet voldoen aan de verplichting om een identiteitsbewijs te tonen in Zaandam.

Tijden, details en de adressen van rechtbank zijn te vinden op de site van de Rechtbank Noord-Holland.

Door Nick Boeske. Info: zittingsrooster rechtbank Haarlem. Foto (De Orkaan): rechtbank Haarlem