Zaans voor ’t hekje: doodslag, witwas, diefstal (en een viskraam)

Deze week ‘pro forma’ zaken op maandag in Alkmaar: poging tot doodslag (Zaandam), coke-handel, witwassen, hennep-bezit (Wijdewormer).

Bij de politierechter; huisvredebreuk in een moskee en een ziekenhuis, winkeldiefstal met geweld (Zaandam), poging tot zware mishandeling, doodsbedreiging en vrijheidsberoving (Koog), zware mishandeling in Zaandijk en het illegaal pinnen van bijna een ton.

Zaanstad moet drie keer voor de bestuursrechter in Haarlem verschijnen (een keer vanwege een viskraam).

Pro Forma – Alkmaar

In Alkmaar worden maandag twee Zaanse pro forma zaken afgewikkeld. Dat zijn strafzaken waarbij de verdachte vast zit en waarbij de zaak nog niet inhoudelijk behandeld kan worden omdat er bijvoorbeeld nog onderzoeken moeten worden afgerond of getuigen worden gehoord. De zaak is nodig om de verdachte vast te houden.

Eén van de zaken is een poging tot doodslag in Zaandam op 22 juni 2022.

De andere zaak speelt in de periode van 2020-2022 waarin bezit van en handel/vervoer van 10 kg cocaïne, in- en uitvoer van MDMA en cocaïne en het witwassen van in totaal ruim € 1,3 miljoen en het in bezit hebben van circa 25 kg hennep. Het speelde in Amsterdam, Wijdewormer, Tiel en Lijnden.

Politierechter Haarlem

Op 16 maart wordt iemand met een hele waslijst van vergrijpen in Zaandam voor het hekje gehaald. In de periode van 28 juli 2002 t/m 23 augustus 2022 huisvredebreuk in een moskee. Op 20 augustus 2022 huisvredebreuk in een ziekenhuis. Op 20 augustus 2022 winkeldiefstal met geweld bij een discountzaak (bijna € 70,- aan goederen). Op 18 augustus 2022 winkeldiefstal bij een supermarkt (meerdere levensmiddelen).

Politierechter Alkmaar

Op 14 maart staat iemand terecht wegens een poging tot zware mishandeling, bedreiging met zware mishandeling en/of de dood en vrijheidsberoving in Koog a/d Zaan. Dat gebeurde op 15 december 2022.

Op diezelfde ochtend wordt een poging tot zware mishandeling op 13 december 2022 in Zaandijk behandeld.

Donderdag 16 maart: mishandeling van twee personen in Zaandam op 11 september 2022 en een mishandeling op 13 november 2020 van twee personen in Zaandam.

Ook staat die dag iemand terecht die in de periode van 1 januari 2014 t/m 1 september 2020 wegens diefstal van in totaal € 91.281,- door (steeds) zonder toestemming gebruik te maken van andermans bankpas(sen).

In Westknollendam werd op 22 september 2021 iemand mishandeld, ook dit dient a.s. donderdag.

Bestuursrechter

De aanwijzing van pand als gemeentelijk monument door de gemeente Zaanstad staat dinsdag 14 maart op de rol. Op 17 maart moet Zaanstad aantreden wegens ‘weigering omgevingsvergunning viskraam’ en vanwege een ‘afwijzing aanvraag omgevingsvergunning (Westknollendam)’.


Tijden, details en de adressen van rechtbank zijn te vinden op de site van de Rechtbank Noord-Holland.

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *