Zaanse Barbara Visser (VVD) nieuwe staatssecretaris Defensie

Het hing al een tijdje in de lucht, en de kandidaat heeft het zelf nog niet bevestigd, maar alles duidt erop dat de Zaanse Barbara Visser de nieuwe staatssecretaris op Defensie wordt.

Het werd vanmorgen gemeld door De Telegraaf, en zoals de VVD in Zaanstad al schreef op Twitter: “wat in @telegraaf staat is altijd waar 🎊😉”.

Bij Defensie komen nu twee vrouwen aan het roer, Ank Bijleveld (CDA) wordt de nieuwe minister. De vorige minister, VVD’er Jeanine Hennis, trad op 3 oktober voortijdig af.

Visser werd in maart dit jaar voor de tweede keer in de Tweede Kamer verkozen. In 2012 stapte ze over van Zaanstad naar de nationale politiek. Daarvoor was ze raadslid (2006 – 2010) en wethouder (2010 – 2012) in Zaanstad. Barbara Visser werd in 1977 geboren in Šibenik (Kroatië). Van 2002 tot 2007 was werkzaam bij het ministerie van Financiën.

Voor de Zaanse gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 is ze overigens ook voorgesteld als ‘lijstduwer‘.

In Zaanstad stond ze onder meer aan de basis van het mislukte House of Food project.

Hieronder het promofilmpje van de VVD-website.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Hans Kuyper

  Een hele eer waar ik Barbara van harte mee feliciteer.
  Maar tegelijk houd ik datzelfde hart vast, gezien haar liefde voor brede plakken asfalt. Het lijkt mooi, een vleugje Zaans groen in de regering – maar het ziet ernaar uit dat we onder Rutte III harder dan ooit voor dat groen moeten knokken…

  • Harm Jan Egberts

   Beste Hans, jij schrijft prachtige kinderboeken. Een vraagje: worden die met paard en wagen bij de winkels aangeleverd?

   • Hans Kuyper

    Zr gaan in elk geval wandelend naar buiten.

   • Hans Kuyper

    Maar serieus, Harm Jan: Heb jij weleens een vrachtauto van het Centraal Boekhuis in de file zien staan? Die kans is klein, omdat ze bij de planning rekening houden met de te verwachten drukte. Als iedereen dat zou doen, hadden we asfalt genoeg in dit land. En als mijn boeken daardoor een dagje later in de winkels liggen is dat geen enkel probleem. Want boeken, dat is juist zo fijn van mijn vak, hebben nooit haast.

  • Erik Schaap

   Eén van de weinige voordelen van het ministerie van Defensie is dat het niet over asfalteren gaat, de landingsbanen voor de JSF daargelaten. En verder is het fijn dat asfaltliberaal en Mercedes-fan Harm Jan Egberts niet op het Verkeersministerie belandt.

  • Hans Kuyper

   Nog niet goed wakker…
   Ik ging ervan uit dat Barbara Visser naar Verkeer zou gaan. Dat leek me logisch. Maar het wordt dus Defensie. Ook groen. Voordeel is dat ze daar geen nieuwe wegen mag aanleggen.
   Maar over het algemeen houd ik nog steeds mijn hart vast.

   • Harm Jan Egberts

    Met je eens Erik. Gelukkig zijn er meer mensen het mij eens.

   • Rob

    Militaire vliegvelden zijn vaak wel groene en rustige oases en een broedplaats voor zeldzame planten en dieren. Vooral ook omdat ze door de langjarige bezuinigingen bij defensie nauwelijks nog gebruikt worden. De ontmanteling van voormalige vliegbasis Soesterberg werd zelfs vertraagd door de vondst van een zeldzaam plantje dat onder een legertruc de kop had opgestoken. Die truc moest dus nog een tijdje blijven staan 😉
    Genoeg te doen dus voor Barbara.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *