Zaanse Dromen #53: Gall & Gall (Koog a/d Zaan)

Niet alle dromen zijn bedrog, maar deze dus wel. Ze gingen in rook op, vielen in het water of in duigen. Ze bleven beperkt tot de tekentafel, kwamen nooit verder dan een artist impression en verdwenen onder in de digitale ladenkast.

De Orkaan stoft er bijna elke maandag eentje af die het waard is om aan de vergetelheid te ontrukken. Vandaag: de Gall & Gall bij AH-supermarkt van Vos in Koog aan de Zaan.

Wat? Waar? Wanneer?

In februari 2019 schreven we dat tegenover de vernieuwde AH-supermarkt van Vos in Koog aan de Zaan een Gall & Gall zou komen met daarboven kantoren. SLA architecten uit Amsterdam maakte het winnende ontwerp. Voor eind 2019 zou het af moeten zijn.

Eigenaar Paul Vos schreef destijds op LinkedIn dat het project “samen met de gemeente tot stand is gekomen”. Met de gemeente is het sindsdien niet helemaal goed gegaan. Op deze plek stonden vroeger twee woningen. Over de sloop was gedoe en over de parkeerplekken die erna kwam nog veel meer.

En wat nu?

Het is een parkeerplek waar niet geparkeerd mag worden (of eerst wel, toen weer niet, eigenlijk toch weer wel maar uiteindelijk toch niet). In ieder geval staat er geen Gall & Gall.

Wat kwam er niet?

Dit dus. Voorlopig althans.

Linderboomschool op de achtergrond
A8-viaduct op de achtergrond

Lees ook:

De Zaanse droomkaart…

Door Piet Bakker, foto 2023: De Orkaan, bronnen: gemeentearchief, eerder nieuws op de De Orkaan. Kaart: De Orkaan.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *