Zaanse pophistorie: nostalgie & Rock ’n Roll (filmpje)

Little Green Bag, Dizzy, Babyrockers, Margriet Eshuijs, Lindenboomschool, The Teckels, talentenjachten…

De Fabriek was gisteravond het toneel van Zaanse Pophistorie: films uit de jaren zestig, herinneringen aan plaatjes, zalen en bands, een talkshow met Zaanse pop-iconen en live muziek.

’s Middags haalden de bezoekers herinneringen op en was er een permanente foto-show uit het archief van Rob Hendriks van de Zaanse Pophistorie. Rob had bovendien nog een nieuwtje: zijn boek over de Zaans popgeschiedenis komt eind 2019 uit.

Bezoekers die ’s avonds de film, de talkshow en het live-optreden bezochten, kregen als bonus een CD met Zaanse pophoogtepunten (The Rollers, Teckels, Coopers, Names and Faces…)

In een van de zalen van de Fabriek draaide de grote Zaanse popfilm, een trailer lieten we eerder zien op De Orkaan.

In de talkshow kwamen Joke Boot (Twinkling Stars), Margriet Eshuijs (foto), Jan Leguijt (Lindenboomschool), Ruud Meijns (John Hatton and the Devotions, Shameless), Willy Waerts (over de Baby Rockers) en Hans Wesseling (Tonk, Miscelanny, EMMM) aan het woord.

Bal na. Met the Streetroller en gasten, Klaas Versteeg speelde Dizzy (A Matter of Fact), Ed Vermeulen traden op, Little Green Bag, Paloma Blanca en Teckle-hits (Iko Iko) kwamen langs…

En we maakten een filmpje met o.a. oude Baby-rockers.

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *