Zaanse pophistorie: the seventies (13 april in De Fabriek)

Zaterdag herleven de ‘seventies’ in De Fabriek in Zaandam met onder meer een film met Zaanse pop uit die periode.

Afsluiting is een talkshow met vier Zaanse coryfeeën uit de jaren zeventig.

In het café gaat de verhalenbank van het Zaanse Museum vanaf 14.00 uur op zoek naar muziekherinnering uit de Zaanstreek: “Wat was jouw eerste singeltje van een Zaanse band? En welk concert in de streek heeft indruk op je gemaakt? Dus neem je singeltje, poster, T-shirt of handtekening mee naar het Pophistorie Verhalencafé.”

Om 15.30 uur start het zaalprogramma met een film bestaande uit exclusieve clips en beelden uit de jaren zeventig. Aansluitend vindt een talkshow met vier Zaanse popcoryfeeën.

Als aandenken krijgen alle bezoekers met een toegangsbewijs voor het zaalprogramma een exclusieve CD met bijzondere songs: het album ‘Zaanse Popmuziek – De Jaren Zeventig’. Deze CD is alleen op de middag beschikbaar.

Het evenement wordt georganiseerd door het Gemeentearchief Zaanstad, Vereniging Zaans Erfgoed, het Zaans Museum, Filmtheater De Fabriek en Café Fabriek.

De avond is het vervolg op een eerder succesvol evenement waar de eerste periode – de fifties & sixties – centraal stond. Het is dus deel II – in deel III (later dit jaar?) moet de Zaanse punk wel centraal staan.

Programma: verhalencafé van 14.00 uur tot 15.30 uur, gratis toegang. Zaalprogramma van 15.30 uur tot 17.30. Kaarten zijn te koop aan de kassa en via de website van Filmtheater De Fabriek.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *