Zaanse Schans een ‘rustig dorpje’?

Ruim anderhalf miljoen mensen bezoeken jaarlijks de Zaanse Schans. En dat worden er elk jaar meer. Een ‘rustig dorpje’ is het niet.

Maar volgens de makers van website met de titel “20 small villages where we would like to hide from the hustle our cities” is het dus wel degelijk een “klein dorpje waar je jezelf kan verschuilen om de drukte van de stad te ontlopen.”

Op de site staan 20 ‘dorpjes’. Daaronder het skioord Saint-Jean-d’Arves in Frankrijk (rustig?), de Franse stad (!) Colmar, de Franse toeristische trekpleister (!) Rocamadour en het ‘dorpje’ Bavaria (Beieren?) in Duitsland. Het Schotse dorpje is voorzien van een foto van een Engels stadje, het dorpje Kvivik op de Faroer Eilanden heeft ook een foute foto.

20 villages

Maar het vreemdste is de Zaanse Schans, die staat er namelijk twee keer op, één keer als Zaanse Schans, en één keer als Zaanstad. Dat Zaanstad een “klein dorpje was waar je jezelf kan verschuilen om de drukte van de stad te ontlopen” was ons nooit opgevallen.

zaanstad dorpje

De bovenste foto is gemaakt door Marco Sombroek, de onderste komt van een reisbureau dat trips naar de Zaanse Schans organiseert. De foto linksboven komt van de website van de Zaanse Schans.

zaanse schans dorpje

Gespot door Mariska Schuttevaer.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *