Zaanse ‘sinkholes’ (update)

Vlak voor de deur van Saul Hubregtse aan de Czaar Peterstraat in Zaandam ontstond deze week een gat in de weg van zo’n 15 cm diep, een zogenaamd ‘sinkhole’.

Toen hij het meldde aan de gemeente werd er gezegd door het ‘klantcontactcentrum’ dat “reparatie nog even op zich laat wachten, omdat meer van dergelijke problemen gemeld zouden zijn. Door regenval afgelopen week zou op meer plaatsen in Zaanstad grond weggespoeld zijn.”

Dat zou best eens kunnen kloppen, eerder kregen we meldingen van de Gaasperdamstraat in Westerwatering terwijl ook de kade van de Wilhelminasluis op diverse plekken onder de voeten van de wandelaars wegzakt (foto helemaal onder).

Ook een sinkhole gespot? Mail het De Orkaan!

Hubregtse heeft het gat voor de veiligheid afgezet met speelgoedpionnetjes van de kinderen, “hopelijk wordt het gat niet groter en komt niemand ten val.”

Sinkhole, sinkhole, sinkhole… waarom noemen we dat net gewoon een zinkgat?

En dan komt er nog meer regen…

Judith Friso vond deze op de hoek Archangelstraat – Havenstraat.

Wilhelminasluis

Deel dit artikel:

3 reacties op Zaanse ‘sinkholes’ (update)

  1. Piet Zwikker schreef:

    een klein gaatje vlak voor je deur van 20 bij 20 cm zo te zien kun je toch zelf wel even opknappen. 2 scheppen zand en 6 stenen goed leggen. omdat meteen een sinkhole te noemen? In Limburg zijn ze wel anders gewend.

  2. C. Smit schreef:

    En wie is er dan verantwoordelijk als het toch niet helemaal goed gegaan is en er toch iemand wegzakt hierop?

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *