Zaanse solidariteit met Franse slachtoffers bij Verzetsplantsoen

In heel Nederland werd er vandaag – soms vaak letterlijk – stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslagen afgelopen vrijdag in Parijs.

Vlaggen op overheidsgebouwen hingen halfstok. Op veel plekken werden tochten en herdenkingen gehouden.

In Zaandam werd bij het standbeeld op het Verzetsplantzoen aan de De Savornin Lohmanstraat een plechtigheid gehouden.

Ook vluchtelingen uit de noodopvang in het Veldpark waren daarbij aanwezig.

Erik Schaap kondigde via Twitter de tocht aan:

Wijkmanager David Kooi liep mee.

GroenLinks-fractieleider Paul Laport was ook bij de bijeenkomst

Hier het standbeeld en het aanbrengen van het spandoek met handtekeningen.

Tijdens de bijeenkomst werd er namens de vluchtelingen de volgende tekst voorgelezen (vertaling via Facebook-groep Vluchtelingen Veldpark Zaandam)

“In de naam van God,

Wij, vluchtelingen in Zaandam, zijn bedroefd door de verschrikkelijke aanslagen in Parijs, gedaan door mensen, wiens geesten vol zijn van terreur en barbaarsheid. Wij veroordelen deze terroristische acties ernstig, die resulteerden in te veel slachtoffers. Wij betuigen ook ons hartelijke medeleven voor het verlies van levens en we condoleren de Franse regering, inwoners en hun familie en vrienden.

Terreur is tegen alle aspecten van de mensheid. Het heeft slechts één kleur, één gezicht: DODEN. Terrorisme maakt geen onderscheid tussen de rassen, kleuren, nationaliteiten en de mensheid … Het is geboren om te vernietigen en alle banden van de mensheid, liefde en vrede kapot te maken. Er is terrorisme in vele delen van de wereld, Syrië, Libanon, Irak enz.

Van onze kant vragen wij de landen met macht om de banden en de steun aan deze groepen ‘wilden’ door te snijden. We vragen ook de landen met macht, om terreur te bestrijden en de groepen te bestraffen voor hun gruwelijke daden, zodat alle mensen rustig kunnen leven.

Tot slot willen we laten weten dat het feit dat we hier kwamen, in Nederland, het gevolg is van terreur, moord en barbaarsheid.. We verloren veel van onze familieleden als gevolg van dergelijke terreur acties. We willen weg zijn van zulke verschrikkelijke acties en we willen vreedzaam leven. Wij zijn vreedzame mensen en we houden van vrede.

Wij danken de Nederlandse regering en de mensen voor alles wat ze deden en nog steeds doen voor ons. We hopen dat we in dit land samen een toekomst kunnen opbouwen, hand in hand ….

Namens de Vluchtelingen uit Het Veldpark”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *