Zaanse stripmaker Fred de Heij tekent ‘laatste’ Kapitein Rob

In december 1945 verscheen het eerste verhaal van Kapitein Rob in Het Parool. In januari 1966 kwam er na 73 verhalen een eind aan de reeks na het overlijden van tekenaar Pieter Kuhn.

Na ruim 50 jaar werd in december 2020 de draad weer opgepakt met een ‘nieuwe’ Kapitein Rob, gemaakt door de Zaandamse striptekenaar Fred de Heij en scenarist Frank von Hebel die – opnieuw voor Het Parool – een nieuwe serie maakten.

Het boek ‘De Laatste Reis van De Vrijheid’ is inmiddels verschenen bij uitgeverij Personalia.

Fred de Heij illustreerde boeken en maakte onder meer de series Haas, Jenny Pine en Pulpman. Hij won in 2014 de Stripschapprijs.

Links:

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Kees-Jan Kindt

    Wat een mooie strip is het geworden. Kapitein Rob was een van de eerste strips die ik las. Bij mijn “oma Kindt”. En, nostalgisch, ik herinner mij ook nog de muziek die daarbij uit de radio kwam. Als lezer van het Parool en de Zaankanter heb ik menige dagstrip gelezen, maar vele stukken gemist. Ik ga deze strip lekker kopen en lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *