Op 28 april om 13.00 uur zal de Zaanse Woonopstand protesteren op het Stadhuisplein in Zaandam tegen het woningtekort en het huisvestingsbeleid. Zaanse kraker Lex, kwam langs op de redactie om wat flyers af te geven. Je kunt ze nu bewonderen in de vitrine aan de Houthavenkade.

De maand april zal ook bij De Orkaan in het teken staan van de woningnood, met onder andere aandacht voor mensen die geen huis kunnen vinden en thuiswonende kinderen. Als jij een nijpend woonverhaal hebt, en je wil het delen met ons, mail!

Woningnood

Woonopstand is een brede coalitie van actiegroepen, waaronder de Vereniging Stille Armoede Zaanstad, maar ook enkele Zaanse kraakgroeperingen die een meer radicale aanpak hanteren. Vorig jaar april werd er ook al geprotesteerd door deze partijen.

Volgens Woonopstand is het van cruciaal belang dat we ons gezamenlijk laten horen en actie ondernemen tegen de woningcrisis. Deze crisis treft ons allemaal. ‘Zo komen we dichter bij een oplossing en betaalbare huisvesting voor iedereen.’ De knuffelkraker van De Orkaan is van mening dat de overheid te weinig doet om het woonprobleem aan te pakken en dat haar keuzes het probleem alleen maar hebben vergroot.

‘De overheid heeft er alles aan gedaan om investeerders te faciliteren op de woningmarkt, maar wonen is een basisrecht, geen product van de markt.’

Lees ook: Zaanse Krakers: ‘Dit huis werd gebouwd om in te wonen’

Naam: Nick Boeske (De Orkaan). Info: affiche en kraker Lex. Foto: De Orkaan.