Een fles Hennessey cognac naar binnen gieten en dan achter het stuur gaan zitten? Niet echt slim. Vervolgens met een gangetje van 70 tot 130 door de bebouwde kom en door de polder scheuren? Oliedom. Opscheppen dat de politie je toch niet gaat pakken? Dommer dan dom.

Instagrammer Zeehondzaandam deed precies dat. En na 12 minuten van zijn poldertocht beleefde hij zijn oeps-momentje, de sco2 (politie) zette hem aan de kant en in plaats van naar osso (huis) te gaan om een portie lachgas te bestellen om de laatste hersencellen te wissen, mocht hij mee naar het bureau wegens rijden onder invloed.

De live-stream op Instagram van deze ‘kankerdronken poldergangster’ werd door de sco2 beëindigd met de ‘groeten van politie Zaanstad’. De stream werd namelijk ook gevolgd door mensen die het allemaal niet zo grappig vonden en de politie richting ‘de boeren’ in Westzaan stuurden (daar bleek de zeehond overigens niet te rijden, hij scheurde met een noodgang door Krommeniedijk en werd aangehouden op het weggetje naar Uitgeest).

Wij zagen de stream bij Dumpert die een korte versie en een volledige versie online zetten (in de lange ontbreken trouwens de ‘groeten’ van de politie). Het Insta-account van de Zeehondzaandam is inmiddels net zo leeg als de hersenpan van de eigenaar.

Door Piet Bakker. Bron: Instagram en Dumpert. Afbeelding: screenshot uit livestream.