Zaanstad Cup “scouts” maken Zaanse Selectie Heren bekend

Ruim twee weken geleden werd op het complex van WSV’30 een zeer geslaagde FEBO Zaanstad Cup 2021 afgewerkt. Het toernooi, georganiseerd door SportsGen, stond na 28 jaar eindelijk weer op de Zaanse voetbalkalender. Vijf dagen werd er niet alleen volop gestreden om de finale plaatsen, maar was het toernooi vooral weer een mogelijkheid  om gezamenlijk van het voetbal te genieten.  Uiteindelijk won vv Assendelft de finale bij de Heren van Fortuna W. (zat) met 3-1 en bij de Vrouwen was KFC (zon) na penalty’s iets sterker dan WSV’30.

Dit is een stuk van Voetbalvaria

Tijdens de wedstrijden werden de spelers en speelsters beoordeeld door een team van scouts met (Zaanse) voetbal coryfeeën. De scouts stonden onder leiding van Edwin Gorter en bestond verder uit Ton Faber, Raymond Hoek, Bert Weijer, Marcel Halewijn, John Roos, Ron Pos, Martin de Groot, André Ris, Tom Grootjen, Allyne de Wit en Mitchel Haijen.  

Edwin Vork: “afgelopen weken hebben we onderling veelvuldig contact gehad om tot deze 25-koppige Zaanse Heren selectie te komen. De spelers zijn ook geïnformeerd en we kregen vooral veel positieve reacties van de spelers. Ze vonden het vooral eervol dat ze geselecteerd zijn en dat ze tegen Jong AZ mogen spelen. Deze reacties maakt het vele werk in ieder geval waard en misschien gaan we ook wel kijken of we in de toekomst meer kunnen doen met een Zaanse selectie.        

De Heren selectie zal dinsdag 17 augustus aantreden tegen Jong AZ op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer.  De intentie is dat er ter voorbereiding op de wedstrijd, de selectie nog gezamenlijk zal gaan trainen. De eventuele trainingen moeten er niet alleen voor zorgen dat we zo goed mogelijk voor de dag komen tegen Jong AZ, maar in principe moet het ook leiden tot een selectie van 14 spelers en 2 keepers. Over de exacte invulling van de voorbereiding en de wedstrijd wordt op dit moment echter nog overleg gevoerd, ook met de betrokken spelers en hun trainers. De eventuele trainingen moeten namelijk wel in de voorbereidingen van de clubs passen. De begeleiding staat in ieder geval onder leiding van trainer Martin de Groot, die zal bijgestaan worden door Edwin Vork en Mitchel Haijen. Rob Prevoo is de keeperstrainer en de fysiotherapeut is Rinus Waerts. Ed Kuijper zal daarnaast nog fungeren als teamleider.  

Ook over de invulling van de Zaanse Vrouwen selectie is al gesproken, maar deze moet nog verder worden ingevuld en uitgewerkt. De selectie zal dan ook later worden bekend gemaakt. ” In september komen zij in actie wordt er gespeeld tegen Telstar. Hoogstwaarschijnlijk zal deze wedstrijd in het BUKO-stadion van Telstar gespeeld worden.

De foto boven is gemaakt door Marco van Langelaar

Deel dit artikel:

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *