Zaanstad ‘Fietsstad van het jaar’ in 2020?

De Fietsersbond afdeling Zaanstreek gaat op 15 september fietsen met raadsleden. Het rondje door Zaanstad is bedoeld om “de mooie fietsroutes te zien, maar ook routes die voor verbetering vatbaar zijn.”

Ook wil de Fietsersbond “de mogelijkheden bekijken of en hoe Zaanstad genomineerd kan worden voor de verkiezing van ‘Fietsstad van het jaar’ in 2020.”

Om 10.30 uur vertrekt de karavaan bij Deen achter station Zaandam, het eindpunt is bij brouwerij Hoop in Zaandijk (beloning!).

Raadsleden die zich opgeven moeten goed genoeg getraind zijn om 15 km lang te fietsen.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Ron Bouw

  Mooi, dan kan direct de achterstand van de fietspaden, houten bruggen opgenomen worden.
  Neem een post op van ca. E 400.000 in de begroting van 2019/2020 en dan pas kan Zaanstad meedoen met fietsstad van 2020.
  Eerlijk gezegd denk ik niet dat ze het worden, er zijn gemeenten die veel meer onderhoud plegen aan hun fietspaden dan Zaanstad, of is dit weer zo’n verkiezing waar eerst geld voor moet worden betaald ( Schoon centrum Zaandam) weet u nog !.

 • Tony de Vries

  Hett zou beter zijn als ze vanaf het Ankersmidplein beginnen en dan nét het groene licht missen naast Intel. Kunnen ze 90 seconden wachten om over te steken. Daarna ook de fietstunnel door en de onbegrijpelijke omleiding volgen naar Deen. Daarvandaan dan graag het fietspad door de wijk heen richting Busbrug.

  Dan hoeft er niet meer gekeken te worden of er genomineerd moet worden…

 • Rob Wolvers

  Met een grote opkomst van leden en belangstellenden (het mooie weer?), 8 (steun-)raadsleden en 2 gemeente-ambtenaren was de fietstocht een klein succes. We stonden onderweg stil bij een paar pijnpunten, zoals hekken op het fietspad, waar je met een aangepaste fiets of tandem niet langs kan, doodlopende fietspaden en fietssluizen, maar er was ook aandacht voor geslaagde wegaanpassingen, zoals de brede fietsstroken in Nauerna (geheel conform de laatste CROW richtlijnen) en de fietsstraat in de Middel. We hebben de aanwezige raadsleden in elk geval wat te denken meegegeven. Alleen jammer dat De Orkaan niet meefietste 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *