De camperplaatsen bij de Wandelweg in Wormerveer vallen onder het beheer van Zaanstad. Naar aanleiding van signalen die bij De Orkaan binnenkwamen over gebrekkig onderhoud en overlast door ‘langdurig wonen’ laat Zaanstad weten dat zoiets inderdaad mogelijk is omdat er geen maximumtermijn zit aan het verblijf op deze camperplaats.

Zaanstad kan daar dus ook niet op handhaven. Er kan gebruik gemaakt worden van water- en stroomvoorzieningen voor € 12,- per nacht. Maar die aansluitingen zijn niet verplicht, dus wie daar geen gebruik van maakt, kan daar lang blijven staan.

Zaanstad laat wel weten dat bij overlast en verstoring van de openbare orde en veiligheid wel handhavend kan worden opgetreden, maar:

“recentelijk is de camperplaats nog gecontroleerd en is er geen overlast waargenomen. De komende periode houden we de situatie goed in te gaten.”

De locatie vlakbij station Wormerveer met plek voor vijf campers is de enige legale overnachtingsplek voor campers in Zaanstad.

Door Piet Bakker & Dorine Kat. Bronnen: woordvoerder burgemeester Hamming, website Gemeente Zaanstad en Zaanse Schans. Foto’s: Michel Schermer.