TSN voorlopig gered, Zaanstad garandeert zorg

De gemeente Zaanstad garandeert de thuiszorg als thuiszorgorganisatie TSN failliet gaat.

Dat schrijft wethouder Jeroen Olthof aan de ongeveer 1500 inwoners van Zaanstad die gebruik maken van hulp van TSN Thuiszorg.

Vrijdag 27 november heeft TSN Thuiszorg uitstel van betaling aangevraagd. De rechtbank in Almelo heeft gister dat uitstel verleend.

Het salaris van de 12.000 medewerkers wordt doorbetaald. De 40.000 hulpbehoevenden blijven zorg krijgen. De bewindvoerder gaat nu kijken of TSN kan doorstarten of failliet gaat.

Olthof schrijft dat “de gemeente er verantwoordelijk voor is dat u uw zorg krijgt. De gemeente zal er alles aan doen om deze zorg te garanderen.”

Doorstart
Als TSN doorstart zal de situatie blijven zoals deze is. Als TSN failliet gaat, zal de gemeente bekijken welke aanbieder de zorg gaat verzorgen. In de tussentijd zorgt de gemeente dat de zorg “zo goed als mogelijk doorgaat”.

Het kan zijn dat er andere thuishulp komt bij een faillissement, “maar er zal ook zeker gekeken worden naar behoud van werk voor de huidige medewerkers van TSN.”

Mail
De medewerkers van TSN kregen zondag 29 november deze mail van directeur Zion Jongstra:

“Afgelopen vrijdag hebben we jullie heel slecht nieuws moeten vertellen. Ik kan mij voorstellen dat dit hard bij jou en je naasten is aangekomen. Van harte hoop ik dat je gelegenheid hebt gehad om het nieuws enigszins een plaats te geven. (…)

Morgen breekt een nieuwe werkweek aan. Ik kan me goed inleven dat het even lastig is om ‘op te starten’. Onze cliënten rekenen wel weer op ons. Veel dank voor je betrokkenheid bij en inzet voor onze cliënten, ook in deze lastige tijd.”

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *