De gemeente gaat er alles aan doen zodat er op 1e en 2e kerstdag (vrijdag en zaterdag) geen boetes voor het rijden over busbrug De Binding uitgedeeld worden.

Een flink aantal mensen hebben opnieuw boetes gekregen voor het rijden over de busbrug op een doordeweekse feestdag. Het gaat volgens de gemeente “om de boetes die ze eerder onterecht hebben gekregen en die ook al eerder zijn geseponeerd.” (zie eerder bericht op De Orkaan)

Woordvoerder Geralt Lammers: “De gemeente vindt het echt heel vervelend dat dit opnieuw gebeurd is. Nog vervelender is dat nog onduidelijk is wat er precies is fout gegaan.”

Overtreders
Het is fout gegaan bij het filteren van de camerabestanden aldus Lammers, “normaal worden daar handmatig de overtreders uitgehaald en doorgestuurd naar het CJIB. Dat verstuurt dan de boetes.”

“Bij het filteren is “per abuis geen rekening gehouden met de doordeweekse feestdagen. Domme fout” aldus de woordvoerder. Toen is wel gecommuniceerd dat de boetes niet betaald hoefden te worden en dat ze geseponeerd zouden worden.

CJIB-systeem
Later bleek een flink aantal mensen toch opnieuw dezelfde boetes te ontvangen. Ook daar is weer actie op ondernomen.

De gemeente dacht dat het probleem was opgelost, maar het ging toch weer fout. De bestanden met ‘overtredingen’ duiken spontaan op in het CJIB-systeem waardoor opnieuw boetes verstuurd worden.

De gemeente gaat

“diepgaand onderzoek doen, om te achterhalen waar het fout gaat in het systeem. Mensen die weer een boete hebben gekregen, kunnen die verscheuren en hoeven niet te betalen. We hebben ze inmiddels geseponeerd in het systeem en later nog eens gecheckt of dit daadwerkelijk gebeurd is. Dat is zo. (En voor de zekerheid gaan we dit later nog eens controleren.)”

Voor de aankomende doordeweekse feestdagen (1e kerstdag en 1 januari) heeft de gemeente maatregelen genomen om te zorgen dat het dan niet opnieuw kan gebeuren.

busbrug met bus