Zaanstad haalt ook resterende blauw-wit-rode protestvlaggen weg

Meer dan 100 blauw-wit-rode vlaggen zijn inmiddels bij de gemeente Zaanstad in depot opgeslagen. Maar er hangen nog steeds omgekeerde protestvlaggen. Onder meer op de route Kerkstraat-Padlaan-Badhuisweg in Wormerveer en Krommenie.

Ook deze worden door de gemeente weggehaald. Wanneer precies is nog onbekend, maar ze zullen net als hun voorgangers naar een opslag van de gemeente gaan.

De woordvoerder van burgemeester Hamming laat weten dat allereerst de vlaggen zijn weggehaald die een gevaar voor de verkeersveiligheid zou kunnen opleveren. Het grootste deel van de vlaggen is al verwijderd. De resterende vlaggen worden ‘zo snel als mogelijk’ verwijderd.

Zaanstad haalt alleen de vlaggen weg die langs ‘gemeentelijke’ wegen zijn opgehangen. De Provincie is verantwoordelijk voor het verwijderen van de vlaggen langs provinciale wegen, zoals de N203 tussen Krommenie en Assendelft.

Als de vlaggen door de gemeente zijn verwijderd, blijven ze drie maanden in de opslag zodat de ‘rechtmatige’ eigenaar ze kan ophalen. Die kans is niet zo groot, ze zijn immers weggehaald omdat de APV van de gemeente is overtreden (en hoe toon je aan dat een vlag van jou is?).

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Yede Bruinsma

  Bedt vreemd hoor je nationale vlag verwijderen al wordt ie gebruikt als protest en alle buitenlandse vlaggen blijven hangen. Oftewel bv Holland is niet meer 🙁 zeer triest.

  • Jan de Vries (niet van D66)

   Onze nationale vlag is niet blauw, wit, rood. Er zijn landen daar word je voor de rest van je leven achter de tralies gezet bij het schenden van de vlag. Al ben ik daar ook geen voorstander van.

  • Terloopse opmerking, maar de Nederlandse vlag is de Hollandse niet.

  • Mark Peters

   Dan hang je die foute vlag toch aan je eigen huis, daar hoef je de openbare ruimte en openbaar straatmeubilair niet mee te belasten. Als dit mag, hangt er de volgende keer een scala aan foute, niet gekozen en toegestane vlaggen en ander vod. Kortom: zonder toestemming geen rommel aan de lantaarnpalen.

 • Cor Frederiks

  Nederland is allang Nederland niet meer. Verkwanseld en voorrang geven aan alles wat on-Nederlands is. Een eigen cultuur is afgebrokkeld. Wat voor nut heeft zo’n vlag nu nog. Who cares om de kleuren?

 • J Klinge

  Belachelijke, laat die vlaggen toch lekker hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *