Hadden we al gemeld dat Piet Oudolf een held is? Zijn landschappen zijn bekend over de hele wereld. Niet voor niets pleitte Zaans historicus/ridder/ook held Peter Heere in 2018 voor een Oudolf-invulling van de Burcht. Helaas viel dat pleidooi – onder Soeters bewind- toen niet in vruchtbare aarde. 

Er bleek een Belg nodig te zijn om onze streek alsnog van een Piet-parel te voorzien. 

De Vlaamse vastgoedontwikkelaar Serge Hannecart heeft een hoop vastgoed op het Hembrugterrein. Hij is bezig met de ontwikkeling van Het Zamu (Zaandam Amsterdam Museum) dat zo’n tien verschillende gebouwen beslaat en 12.000 vierkante meter wordt. In de verschillende ruimtes komen permanent werken van een internationale topkunstenaar te staan. 

Via Instagram liet Oudolf weten de eerste fase van de beplanting te hebben afgerond. Wij konden ons niet bedwingen, het is nog niet ‘af’, maar we namen een kijkje:

Wanneer het nieuwe museum opent weten we eigenlijk niet: dat zou de komende jaren gefaseerd gebeuren. Wel verheugen we ons erop. De keuze voor een Piet Oudolf-tuin getuigt van goede smaak. Hadden we al gemeld dat Oudolf een held is? 

Door Merel Kan, Silva Honig, Jan Koster, met informatie uit het Orkaanarchief en van Estadium.