Zaanstad schrikt van toestand Coenbruggen: brief aan Rijkswaterstaat

De belabberde situatie bij de Coenbruggen van de A8 in Koog a/d Zaan en Zaandam is aanleiding voor het college van B&W van Zaanstad om aan de bel te trekken bij Rijkswaterstaat.

VVD, PvdA en SP stelden vragen aan het college over het achterblijvende onderhoud en vroegen om actie. B&W stuurt een brief naar Rijkswaterstaat “naar aanleiding van de verontrustende berichten over de onderhoudsstaat van de Coenbrug”.

Uit onderzoek van EenVandaag en NH Nieuws bleek dat de bruggen ernstige gebreken vertoonden en dat voorgestelde reparaties niet werden uitgevoerd.

Zo dreigt de constructie te verzwakken door corrosie terwijl het vervangen van onderdelen diverse keren werd uitgesteld. De vluchttrap is op een verkeerde wijze aangebracht en afgesloten door een hekwerk. Er dreigen kabelbreuken, waardoor hele installaties het niet meer doen.

Rijkswaterstaat stelde in een reactie dat de “veiligheid van onze infrastructuur niet in het geding is“.

Foto uit onderzoeksrapport

Deel dit artikel:

4 reacties op Zaanstad schrikt van toestand Coenbruggen: brief aan Rijkswaterstaat

  1. Egbert Visser schreef:

    Slopen die brug en het viaduct vervangen door een tunnel en we zijn in één klap van alle narigheid af ! Geen fijnstof en geluidsoverlast meer en geen lange rijen auto `s meer die voor een zeilbootje moeten wachten of slagbomen die het niet meer doen. Het kost wel een paar centen maar de brug en het viaduct zijn inmiddels 50 jaar oud en de kosten voor herstel lopen ook in de tientallen miljoenen euro`s. Een tunnel heeft daarnaast het voordeel dat er tientallen – mogelijk honderden – woningen gebouwd kunnen worden.

  2. Johan schreef:

    Als dat zo een project gaat worden als de sluis. Dan zijn we daar klaar mee..
    En ik ben wel benieuwd wat ondertunneling voor voor de bebouwing in de omgeving betekend.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *