Zaanstad sluit drugspanden in Wormerveer, Assendelft, Krommenie en Zaandam

Burgemeester Hamming van Zaanstad sloot de afgelopen periode vier drugspanden in Wormerveer, Assendelft, Krommenie en Zaandam.

Het gaat om sluitingen van 6 en 9 maanden in verband met de vondsten van harddrugs, hennepkwekerijen, munitie en illegaal vuurwerk.

Het persbericht van Zaanstad:

Weverstraat, Wormerveer
Naar aanleiding van een onderzoek door de landelijke recherche heeft er een instap plaats gevonden door een eenheid van de Dienst Speciale Interventies in een pand aan de Weverstraat in Wormerveer. Hierbij is het pand doorzocht en er werd harddrugs aangetroffen. Het ging om een ruime overschrijding van de gebruikershoeveelheid. Daarnaast zijn ook verdachten aangehouden. In verband met het nog lopende onderzoek kunnen niet meer details genoemd worden. Op 20 september werd het pand gesloten voor 6 maanden.

Michel Schermer ‘Het ging om een ruime overschrijding van de gebruikershoeveelheid.’

Klokkemeet, Assendelft
Naar aanleiding van een onderzoek door de Landelijke Eenheid van de politie heeft er een doorzoeking plaatsgevonden van een pand op de Klokkemeet te Assendelft. De doorzoeking vond plaats naar aanleiding van een onderschepte foto waarop een doorgeladen vuurwapen te zien was die kon worden herleid naar dit adres. Tijdens de doorzoeking vond de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met 47 hennepplanten en circa 600 gram gedroogde henneptoppen en stelde vast dat er meerdere oogsten zijn geweest. Daarnaast werden op verschillende plaatsen in het huis en schuur scherpe munitie, een wapenonderdeel en illegaal vuurwerk gevonden. Op maandag 27 september werd het pand gesloten voor zes maanden

Visserspad, Krommenie
In het pand aan het Visserspad werd tijdens een de controle door de Nationale Politie een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bevond zich achter een door een gipsplaat verborgen interne deur. In de hennepkwekerij stonden 195 hennepstekken. Daarnaast zijn hennep gerelateerde goederen aangetroffen zoals assimilatielampen, schakelborden, transformatoren, een koolstoffilter, chemicaliën en bestrijdingsmiddelen, knipbenodigdheden en een weegschaal. De politie heeft berekend dat er één eerdere oogst is geweest. Het is de tweede maal dat een dergelijke overtreding is geconstateerd. In 2019 was ook een hennepkwekerij gevonden op deze plek. Op dinsdag 28 september werd een (deel van) een pand voor 9 maanden gesloten.

Ooievaarstraat, Zaandam
In juli deed de politie een onderzoek in het pand en trof daar een inwerking zijnde hennepkwekerij aan met 488 hennepplanten. Het ging om 485 kleine hennepstekken van ongeveer een week oud en 3 grote hennepplanten. Er was ook geconstateerd dat er diefstal van stroom had plaatsgevonden. Verder zijn er meerdere hennep gerelateerde goederen aangetroffen, onder andere: assimilatielampen, transformatoren, koolstoffilters, opticlimates en groeimiddelen. Er is een verdachte aangehouden die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aangetroffen hennepkwekerij. Op maandag 4 oktober werd het pand gesloten voor de duur van 9 maanden.

Foto’s (Zaanstad), boven Klokkemeent, onder Weverstraat

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *