Opnieuw sluit Zaanstad een horeca-gelegenheid. Deze keer gaat het om een koffiehuis aan de Brigantijnstraat in Zaandam waar illegale gokpraktijken zijn aangetroffen.

In juli vermoedde de politie al dat er sprake van van illegaal gokken. De vermoedens zijn doorgegeven aan de gemeente die daarop onderzoek heeft gedaan, de vergunning heeft ingetrokken en de horecagelegenheid heeft gesloten.

Toen de politie begin juli op een vrijdagavond het koffiehuis met een een bezoekje vereerde, nam men meteen verdachte bewegingen waar:

Bij binnenkomst werd een bezoeker direct door de eigenaar naar een laptop gestuurd. De bezoeker probeerde deze snel uit te zetten. De bezoeker was echter niet snel genoeg, op de laptop stonden voetbaluitslagen open, op een goksite.

Hierdoor hebben wij het vermoeden dat er in het pand illegaal gegokt wordt. Wij stellen een bestuurlijke rapportage op met onze bevindingen en overhandigen dit aan de gemeente Zaanstad.

Zaanstad heeft daarop het koffiehuis gesloten.

In 2017 sloot Zaanstad tijdelijk Rock Café Jinx, coffeeshop Moonlight en café Andalou in Zaandam (die laatste ook wegens illegaal gokken). in 2016 moesten het Shisha Lounge Café in Wormerveer en de Prima Bar in Zaandam tijdelijk dicht. Coffeeshop Green Heaven ging zelfs nooit open.

Foto: Google Streetview