Zaanstad stopt met BUUV

Zaanstad stopt met de financiering van vrijwilligers-bemiddelaar BUUV. Daarvoor in de plaats gaat de gemeente in zee met Zaankanters Voor Elkaar.

De kosten van BUUV dreigden te verdubbelen. Met Zaankantersvoorelkaar is de gemeente goedkoper af.

Sinds 2013 subsidieert Zaanstad het online burenhulpplatform BUUV.nu. Het platform is ontwikkeld en wordt geëxploiteerd door gemeente Haarlem die verlies draait op BUUV en de tarieven wilde verdubbelen van € 0,12 naar € 0,25 per inwoner.

Omdat enkele van de 14 deelnemende gemeentes aankondigden af te haken zouden de kosten nog meer kunnen stijgen.

Het alternatief is de burenhulpmodule van Zaankantersvoorelkaar. Dat levert een besparing op volgens de gemeente.

Bij BUUV zijn 3500 mensen ingeschreven, sinds oktober 2013 zijn 8630 ‘matches’ tot stand gekomen. BUUV kostte € 18.600 per jaar en zou minimaal € 38.750 gaan kosten. Zaankanters voor elkaar- burenhulp kost € 10.283 (en eenmalig € 10.000).

 

Deel dit artikel:

3 reacties op Zaanstad stopt met BUUV

 1. Wouter Verkleij schreef:

  Ik ben al vanaf het begin een actieve buur medewerker. Ik heb samen met de wethouder nog de aftrap gegeven van Buuv Zaanstad. Een geweldige organisatie. Als dit systeem nu weer veranderd dan haak ik af. Ook was zelfs Super Buuv. Als het Zaagstad alleen maar om geld gaat dan is het echt de poten onder goede dingen weg zagen.

 2. Marc Dierikx schreef:

  Vreemd. Ik dacht dat buuv en zaankantersvoorelkaar één waren, zelfde kantoor, zelde mensen. Buuv leek op zichzelf al een bezuinigingsoperatie na het faillissement van Welsaen en het leek te werken.
  Jammer, ik vind het een laagdrempelig systeem, heb er honderden klussen voor gedaan. Hopen maar dat de mensen zaankantersvoorelkaar net zo makkelijk gaan vinden.

 3. Berry schreef:

  Even op een bierviltje een berekeningetje gemaakt, e.0,25 per inwoner lijkt misschien overdreven, maar uiteindelijk kan je er waarschijnlijk maar 1 persoon halftijds op laten werken. Dat is echt niks voor een beetje project.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *