Zaanstad wil deze maand beslissing sloop Peperstraat

Dinsdag 12 oktober is er een extra Zaanstad Beraad over de sloop en nieuwbouwplannen van de Peperstraat. Eigenlijk zou dit Beraad afgelopen dinsdag plaatsvinden, maar die hele bijeenkomst (4,5 uur lang) werd in beslag genomen door een uitgebreide inspraakronde.

Als op 12 oktober de zaak in het Zaanstad Beraad wordt besproken, kan twee dagen later, op 14 oktober, een beslissing in de raad vallen.

Verschillende partijen hadden aangedrongen op uitstel en voorgesteld eerst de rapporten over de bezwaren en wensen van de bewoners te behandelen. Die wens is gehonoreerd is niet duidelijk omdat de agenda voor de vergadering niet bekend is. Als het dezelfde agenda is als die van de vergadering die niet doorging, wordt er gestuurd op een besluit op 14 oktober. Als alleen over de bewonersrapporten (van Petra Boom en van de Klanbordgroep) wordt gepraat, betekent dat uitstel. Het rapport van de Klankbordgroep maakt overigens geen deel uit van de officiële agendavoorraad.

Overigens is het nog steeds goed mogelijk dat na de discussie of tijdens de raad van 14 oktober er toch uitstel van de beslissing komt. Dan zou het besluit over de begrotingsbehandeling heen getild worden, en dat was iets waar niet alle partijen op zaten te wachten.

UPDATE: volgens ingewijden zal het dossier waarschijnlijk niet op de 14e in de raad besproken worden. De behandeling wordt dan uitgesteld tot na de begrotingsbehandeling.

Wethouder Hans Krieger (VVD) heeft over het onderwerp naar aanleiding van de inspraak ook een Raadsinformatiebrief beloofd. Deze wordt vrijdag verwacht.

De bijeenkomst begint op 12 oktober om 19.00 uur in het stadhuis en is openbaar bij te wonen en ook live online te volgen.

Lees hier wat de inspraak opleverde: De 10 problemen van de Peperstraat, een ‘planologisch misbaksel’

Ons Peperstraat-dossier.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *