Zaanstad wil genderneutrale WC’s

Uit een enquête van de NOS waar 150 gemeenten aan mee hebben gedaan, blijkt dat Oss, Enschede, Arnhem en Veenendaal al genderneutrale toiletten hebben.

De gemeente Zaanstad heeft laten weten zoiets in te willen gaan voeren.

In Enschede is een jaar geleden al gekozen voor genderneutrale toiletten, in Arnhem hebben ze vorig jaar bij één toilet de bordjes weggehaald.

In nog eens 24 gemeenten, waaronder Lelystad, Rotterdam en Haarlem, wordt nagedacht over genderneutrale toiletten.

Bron: NOS. Illustratie: De Orkaan.

Deel dit artikel:

10 reacties

 • ‘Moet’ je daar dan op als eenvoudige boerelul?

 • Bruce

  Lijkt me een prima plan; zijn meestal toch afgesloten hokjes op zo’n gemeentehuis, waarom zou er onderscheid nodig zijn tussen dames en herentoilet? Tenzij er een rij urinoirs of zo’n bak staat, zouden er overal neutrale wc’s moeten zijn.

 • ivar

  Laat ze de zwartenpietenwc’s gebruiken.. ..komt toch niemand de laatste tijd..

 • Berry

  Er zijn geen andere problemen meer op te lossen in Zaanstad.

 • Ruud

  hoeveel genderneutralen wonen er eigenlijk in de zaanstreek? ?

 • hans van loo

  In het land waar men m.b.t. echt kwalijke zaken wegkijkt en zich met liever met futiliteiten bezighoudt kan de Gemeente Zaanstad natuurlijk niet achterblijven om de wens van een marginale minderheid in te vullen. En nu maar wachten op het moment dat de dames (zo noem ik ze duidelijkheidshalve toch nog maar even) gaan klagen dat sommige heren (zo noem ik ook hen nog maar even) de toiletten besprenkelen. Of komt er een “zittende plassen-toezichthouder”?
  Hopelijk is dit stukje kritiek De Orkaan niet te onwelgevallig.

 • Czaar Peter

  Volgens mij is het invalidentoilet ook al genderneutraal, of heb je een hereninvalidentoilet en een damesinvalidentoilet, zo niet dan lijkt het mij praktisch om dit toilet ook als genderneutraal niet-invalidentoilet te gebruiken.
  zijn we gelijk van dat gezeik af, of heet dit bij genderneutralen ook anders.

 • Zaanse Jan

  Het kan verkeren. Enkele jaren geleden moesten bedrijven en organisaties kosten maken om verplicht gescheiden toiletten te bouwen. Binnenkort moeten ze het weer terugveranderen.

 • Hallo

  Eindelijk! Misschien lost dit die ellenlange onnodige rijen bij de damestoiletten eens op. Belachelijk dat vrouwen altijd in de rij moeten staan, terwijl de mannentoiletten vrij zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *