Burgemeester Vreeman wil coffeeshop Moonlight aan de Czarinastraat in Zaandam volgende week dinsdag opnieuw sluiten.

Dagblad Zaanstreek bericht dat eigenaar Erdogan Maya gister bij de bestuursrechter in Haarlem de sluiting probeerde tegen te houden.

De coffeeshop zou meerdere keren open zijn geweest zonder dat een leidinggevende aanwezig was. Ook zou er gefraudeerd zijn met de inkomsten- en omzetbelasting.

Ook begin augustus werd de coffeeshop een week gesloten nadat de politie geconstateerd had dat de eigenaar – de enige leidinggevende – tijdens openingsuren niet aanwezig was geweest terwijl dat wel verplicht is. De eigenaar plakte overigens een mededeling op het raam dat ze niet gesloten waren maar ‘op vakantie‘.

Advocaat Frank Duijn betoogde volgens Dagblad Zaanstreek dat er geen reden was voor sluiting omdat de eigenaar “geen recent” strafblad had. Hij is wel twee keer aangetroffen met een grote hoeveelheid softdrugs.

In april vorig jaar sloot Zaanstad een illegale coffeeshop tegenover Moonlight die daar met valse documenten door de eigenaar van Moonlight was gestart. De gemeente heeft een klacht tegen de eigenaar ingediend wegens valsheid in geschrifte. Volgens de gemeente heeft het OM nog geen beslissing genomen over vervolging.

Hier ons Moonlight-dossier.