De verplichte sluiting om 17.00 uur vanaf zondag 27 november houdt grote aanpassingen in voor de programmering bij theaters, bioscopen en andere culturele instellingen.

Overal in de Zaanstreek worden de avondvoorstellingen afgelast of verschoven naar overdag of een ander tijdstip. Door de anderhalvemeter-regel kunnen er ook minder bezoekers bij voorstellingen.

De nieuwe regels (allemaal op een rijtje bij de Rijksoverheid) gelden in ieder geval tot 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

Filmhuis De Fabriek:

“vanaf zondag 28 november tot uiterlijk 17 uur geopend. Dat betekent dat de programmering de komende drie weken op diverse momenten is aangepast. Ondanks dat het coronatoegangsbewijs (met identificatie) verplicht blijft, dient u bij betreding van het pand tevens een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden. Tweederde van de zaalcapaciteit zal opnieuw afgezet worden met blauwe linten.”

Het Zaantheater:

“Helaas betekent dit dat wij onze deuren vanaf zondag 28 november tot zondag 19 december vanaf 17.00 uur moeten sluiten. Het tonen van een geldige QR-code voor bezoekers vanaf 13 jaar blijft verplicht. Per zondag 28 november is de anderhalve meter en de mondkapjesplicht weer van kracht in het theater. Het mondkapje mag af zodra u heeft plaatsgenomen in de zaal. Voorstellingen en evenementen die gepland staan in deze periode (na 17:00 uur) kunnen daardoor helaas niet door gaan. Middagvoorstellingen tot 17:00 uur kunnen doorgaan mits er anderhalve meter afstand bewaard kan worden in de zaal. Bezoekers met kaarten ontvangen hier persoonlijk bericht over.

Wij gaan in overleg met de artiesten en producenten op zoek naar een passende oplossing voor de afgelaste voorstellingen. Mogelijk worden de voorstellingen verplaatst naar een nieuwe datum of een ander tijdstip. Over de definitieve afwikkeling worden bezoekers met kaarten zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Tot dat moment blijven de toegangstickets geldig en vragen wij u verdere berichtgeving af te wachten.”

De Bullekerk:

“Door de nieuwe Coronamaatregelen gaan onze avondvoorstellingen in december niet door. Wij proberen zoveel mogelijk voorstellingen te verplaatsen naar de middag.”

Pathé:

“Per zondag 28 november zullen we in de hele bioscoop weer 1,5 meter afstand hanteren. Dat houdt in dat er in de zaal altijd 1,5m afstand gehouden wordt tussen bezoekers uit verschillende gezelschappen. Ook moeten er weer mondkapjes gedragen worden wanneer je door de bioscoop loopt.”

Aanvullingen? Meld het bij De Orkaan.