ZaanTube #2: Zaanse Schans, KZ en de Zaanstreek in 1965

Lokale televisie hebben we (nog) niet in Zaanstad, Wormerland of Oostzaan. Maar dat hoeft ook niet, we hebben YouTube (en Vimeo). Ook met Zaanse filmpjes.

De Orkaan presenteert ZaanTube, een selectie uit recente Zaanse YouTube films. Vandaag het tweede deel.

Deze keer: zonsopkomst bij De Zaanse Schans, het Wevershuisje en De Bonte Hen (ook op Zaanse Schans), oude vrachtauto’s van Jac van Ham (1965), Wormerveer, Zaandijk en Zaandam in 1965, een schoolkorfbal-superclinic bij KZ en het Cultuurcluster.

Eerder deze en vorige week al op De Orkaan: sneak-preview Van der Valk, molen De Windjager te koop, 150 jaar Zaanlands, I am Amr, ganzen vergassen en vliegen boven Omzoom.

Verse films (en twee oude)

Marcel van Someren (Zaandijk, Skeye One) maakte dit korte filmpje van een zonsopkomst bij De Zaanse Schans (met gans-geluid).

 

Over het nieuwe Wevershuis op de Zaanse Schans zette hij eind april een drone-filmpje online.

 

Molen De Bonte Hen, oliemolen op De Zaanse Schans, film van OtterDVD gemaakt op 7 mei 2016, met aandacht voor de “prachtig mooie kromme staartbalk” en “een tentoonstelling met enkele prachtige schilderijen.”

 

We stuitten bij toeval ook op een filmpje dat in 2011 online is gezet. Het komt uit 1965 en laat oude vrachtauto’s van Jac van Ham (Assendelft) zien. (sorry voor de gekke muziek – zet dat maar uit)

 

En op nog een film uit 1965: Wormerveer, Zaandam en Zaandijk door de lens van Cees Berkelaar.

Op woensdag 18 mei 2016 zijn er bij KZ / Hiltex twee Schoolkorfbal Superclinics van André Kuipers voor wie meer met korfbal wil kennismaken. Hier het promotiefilmpje van KZ.

Of nog eens het nieuwe Cultuurcluster bekijken?

Eerder deze week op De Orkaan

De vorige aflevering van ZaanTube is hier te zien.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *