Zaterdag 6 januari: Kerstbomen inleveren

Het is een mooie traditie om de kerstboom tot Driekoningen (6 januari) te laten staan. Maar dit jaar moet het anders, Zaanstad laat namelijk op die dag de kerstbomen ophalen. En er valt wat mee te verdienen!

Eigenlijk wilden we dit stukje niet plaatsen, omdat we zelf binnen willen lopen op groen, maar omdat we ons Orkaan-milieubeleid (duurzaamheid!) graag etaleren, én de ophalende jeugd een zakcentje gunnen, vragen we je om de boom op die ochtend aan de straat te zetten.

Zaanstad en HVC zorgen ervoor dat de bomen “op een verantwoorde manier afgevoerd worden en verwerkt worden tot compost.”

De kerstbomen moeten op zaterdag 6 januari naar één van de inleverplekken. Op de website van Zaanstad staan de precieze inleverplekken en tijdstippen.

Voor je kerstboom krijg je op 6 januari een bon die je kunt inwisselen voor € 0,20. De gemeente geeft daarnaast voor elk opgehaalde bon € 0,40 aan de verenigingen die het ophalen organiseren. katsjing! kassa!

Wie minimaal 100 kerstbomen aanmeldt bij de Klantenservice van HVC via 0800-0700 kan de bomen al op tussen 2 en 5 januari laten ophalen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *