ZCFC voor het eerst op eigen kunstgras

Wethouder Jeroen Olthof mocht vandaag samen met Pupil van de Week Lyndo van Maasdam voor het eerst aftrappen op het eigen kunstgrasveld van ZCFC.

Het kunstgras bracht het Zaanse Oranje geluk. Binnen een paar minuten lag de bal al bij tegenstander Zeemacht in het net. Bij rust was het al 5-0. Eindstand: 5-3 (alle doelpunten vielen aan één kant van het veld… zou het aflopen?)

De wethouder zag de hele wedstrijd en concludeerde “de velden liggen er fantastisch bij. Een verrijking voor de stad. Je ziet het meteen aan de resultaten.”

Naar verwachting speelt ZCFC de komende drie jaar nog op sportpark Kalverhoek. Daarna zal gekeken worden of de situatie zo blijft of dat AZ de enige bespeler van het nieuwe complex wordt.

Dit jaar moeten ook nog de kleedaccommodatie en kantine met AZ gedeeld worden. AZ komt in oktober en zal dan de faciliteiten gaan delen.

Hieronder Jeroen Olthof (links, met vaantje) met naast hem het nieuwe voorzittersduo van ZCFC (Martijn Jonker en Jan Westrik) en scheidend voorzitter Michiel van Dijk.

zcfc kunstgras

Deel-voorzitter Martijn Jonker: “we zijn blij dat dit proces tot dit mooie resultaat heeft geleid. Er is nog veel werk te doen voor toekomst van onze fantastische vereniging. Ik ga er van uit dat we er allemaal sterker uit komen.”

Foto’s en interview: Robert van Tellingen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *