Misschien moet het nog komen, maar de oranjekoorts (EK 2021) lijkt de Zaanstreek nog niet in z’n greep te hebben.

Bovenstaande foto maakten we gister in de Klauwershoek in Zaandam, twee Nederlandse vlaggen, een Italiaanse, een groene (welk land is dat?) een hele serie oranje exemplaren, met en zonder leeuw.

Op onze fietstocht zagen maar op één andere plek in de Rosmolenbuurt een klein beetje oranje-gekte. Maar wie foto’s heeft kan ze insturen.

Het EK begint op 11 juni (Rome) en duurt een hele maand. Er wordt in heel Europa gespeeld. Het Nederlands elftal speelt op 13 juni tegen Oekraïne, op 17 juni tegen Oostenrijk en op 21 juni tegen Noord-Macedonië (moet kunnen denken wij).

Kijken op grote schermen tot ’s avonds laat op het terras of binnen vindt het kabinet nog net echt goed vanwege beperkingen bij de horeca, maar Harrie van der Laan van de POV wil dat burgemeester Hamming daar wat aan gaat doen:

“De Partij voor Ouderen en Veiligheid doet via deze oproep een klemmend beroep op onze burgemeester om bij het eerstvolgende veiligheidsoverleg bij het kabinet aan te dringen de horeca toestemming te geven om tenminste tot middernacht open te zijn en het kijken naar het EK via schermen/TV op terras en binnen toe te staan.

Als dat niet lukt, rekenen wij op EK-coulance van onze MKB vriendelijke burgemeester inzake de handhaving. Degene die 22.00 uur als sluitingstijd heeft verzonnen, heeft niets op met voetbal, horeca én handhaving.”